De Wrede prins - Holly Black recensie

17-03-2020

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen...

Ik ben verliefd op deze prachtige versie van de wrede prins. De cover is zo mooi! De zijkanten zijn in het goud gespoten, het is een prachtige hardcover met fantastisch mooie illustraties langs de binnenkant,... Te mooi voor woorden!! Een streling voor het oog om in de boekenkast te hebben. 

Ik heb enorm genoten van dit boek. Ik werd meteen in het verhaal gesleurd en het liet me niet meer los. Ik heb het grootste deel van het boek zelfs in 1 dag gelezen. Ik heb hem in een sneltempo kunnen uitlezen, en vond het best jammer dat er een einde aan het boek kwam. Ik kan niet wachten om het vervolg te lezen. 

De personages zijn super goed beschreven wat maakt dat je ze bijna letterlijk voor je kan zien staan. Ik vond Jude een geweldig personage! Ze is stoer en koppig en ze geeft zich niet zomaar gewonnen. Dit maakte dat ik al snel vertrouwd raakte met het personage waardoor ik helemaal in het verhaal werd gesleurd van in het begin. Nog een voorbeeld van een goed uitgewerkt personage is 'Taryn'. Ik merkte dat ik oprecht een hekel aan haar begon te krijgen. Dit komt doordat haar personage goed is opgebouwd en uitbundig wordt beschreven in haar handelingen. Taryn is niet echt een personage waar je veel sympathie voor gaat voelen maar ze heeft wel een grote waarde in het boek. Ik vind het geweldig als een schrijver een personage kan neerzetten waarbij je oprecht een gevoel hebt dat je dit personage niet fijn vind. Niet elk personage is gecreëerd om leuk te vinden. Sommige zijn hatelijk maar een absolute meerwaarde voor het boek. Taryn is daar het perfecte voorbeeld van. 

De scènes zijn  goed beschreven waardoor het lijkt alsof je steeds zelf ter plaatse bent. Alles gebeurd rondom jou en het verhaal vliegt voorbij zonder dat je het doorhebt. 

Er komen heel veel magische wezens aan bod. Sommige gedetailleerde beschreven dan anderen. Dit maakt dat er nog ruimte is voor een eigen invulling vanuit jouw eigen fantasie. Dit vind ik ook een fijn gegeven zodat ik voor mezelf een beeld kan vormen met elementen die ik graag bij een magisch wezen bedenk. 

Een hele dikke aanrader voor alle fantasy fans! Ik kijk al uit naar de volgende boeken !! Ik geef dit boek vier welverdiende sterren! Ik hoop dat de andere boeken ook vertaald worden. 

  • Auteur: Holly Black
  • Genre: Fantasy
  • Thema's: Macht, geweld, oorlog
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum: februari 2020
  • Omvang: 352 pagina's
  • Waardering: * * * * 

Heel erg bedankt Lannoo voor dit prachtige recensie exemplaar <3