De zeven zussen - Lucinda Riley recensie

06-03-2020

De zeven zussen vertelt het verhaal van Maia en haar 5 zussen die samenkomen om hun recent overleden vader te herdenken. Daarbij krijgen ze van hun vader elk een enveloppe met een persoonlijke brief en de Coördinaten naar de plaats waar hij hen elk heeft geadopteerd. De zussen mogen zelf kiezen wat ze met de informatie en de coördinaten doen. 

In dit verhaal volgen we Maia die van de realiteit wil ontsnappen en naar Brazilië trekt om uit te zoeken waar ze vandaan komt. Ze komt terecht in Rio en leert heel wat meer over zichzelf dan ze had gedacht. Ze gaat samen met schrijver Floriano opzoek naar de waarheid over haar verleden en komt zo heel wat meer te weten dan alleen haar afkomst. Slaagt ze erin een antwoord te vinden op haar vragen? Wil ze wel weten waar ze vandaan komt? ....

De zeven zussen is momenteel zowat DE rage onder de volwassen romans. Het boek heeft de laatste tijd heel erg veel belangstelling gekregen, en daardoor was mijn nieuwsgierigheid meer dan gewekt. Ik wou niet achterblijven met de rage en als een boek zoveel besproken wordt dan moet het wel goed zijn, toch? 

Zo gezegd zo gedaan. Ik heb het boek besteld en een paar dagen later kon ik op avontuur gaan .......

Om eerlijk te zijn was ik wel een beetje bang dat het boek zou tegenvallen. Ik lees meestal fantasy boeken, en heel af en toe lees ik wel eens een roman. Maar om dan al direct zo een wel besproken roman te gaan lezen, daarvoor was ik toch best wel nerveus. 

Maar wat een geweldig boek is dit!!! Ik heb hier enorm van genoten. Ik voelde mij vereerd dat ik mee op reis en onderzoek mocht gaan met Maia. Het was een hele duik in het verleden en het was een rollercoaster waar geen einde aan kwam. Het verhaal zat goed in elkaar en werd afgewisseld tussen het heden van Maia en het verleden van Izabella. 

Ik vond de tijdsprongen heel interessant! Vooral die naar het verleden van Izabella. Ik vond het fascinerend hoe we meer te weten kwamen over dit personage en de culturele gewoontes uit die tijd. Ik ben heel wat meer te weten gekomen over het verleden van Rio en hoe het vroeger er allemaal aan toe ging. 

Het verhaal is heel mooi opgebouwd en de personages zitten heel goed in elkaar! Ik geef dit boek een wel verdiende beoordeling van 5 sterren! Ik heb meteen deel 2 van de serie besteld en kan al niet wachten om het te lezen!

  • Auteur: Lucinda Riley
  • Genre: Roman 
  • Thema's: Welvaart, geschiedenis, liefde, ... 
  • Uitgeverij:  Xander Uitgevers B.V. 
  • Publicatie datum: juni 2018
  • Omvang: 567 pagina's
  • Waardering: * * * * *