Verwoest me - Tahereh Mafi recensie

05-03-2020

De Meedogenloze leider Warner van sector 45 ligt onder vuur. Hij is zijn enige wapen voor de nieuwe wereld kwijt geraakt. Maar beziet hij haar alleen als een wapen? De wegen van de leider zijn blijkbaar dan toch niet zo rozengeur en maneschijn. Lukt het hem om op te botsen tegen het beeld dat zijn vader van hem heeft? Of dreigt hij te mislukken in zijn grote plannen? 

Na boek 1 'vrees me' gelezen te hebben kon ik niet wachten om het vervolg te lezen. Het boek 'verwoest me' is een kleine novella die kijk geeft in het leven van leider Warner. Het wordt gezien als boek 1.5 dat gelezen kan worden tussen boek 1 en 2. Het is een mooie aanvulling van de reeks. 

Ik vind het fijn om het verhaal eens te bezien van Leider Warner zijn kant. Zo zie je dat de hatelijke leider toch ergens een hart heeft tussen al dat steen dat zijn hart moet voorstellen. We zien dat hij het niet zo gemakkelijk heeft als hij laat blijken. Hij moet opboksen tegen het ideaal dat hij in zijn hoofd heeft gevormd om zijn vader trots te maken.

Daarbij komt het hartleed dat hij zijn grote liefde kwijt is. Lukt het hem om haar terug te vinden en voor altijd voor zich te winnen?  

Het verhaal leest vlot weg, en ik had het op een kleine voormiddag al helemaal uitgelezen. Ik vond echter dat ik niet zo in het verhaal werd getrokken als het eerste boek en dat vond ik wel jammer. Ik hoop dat boek 2 me terug op gang krijgt om de hele serie uit te lezen. 

kort samengevat vond ik het een fijn boek omdat het de kant van de slechterik liet zien, zodat we beter zicht krijgen op zijn motieven en daden. Ik werd er niet in meegesleurd zoals het eerste boek wat ik wel jammer vind. Toch ben ik blij dat ik het gelezen heb want nu begrijp ik Warner zijn standpunt meer!

  • Auteur: Tahereh Mafi
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: apocalyps, schurk
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Publicatie datum: december 2012
  • Omvang: 128 pagina's 
  • Waardering: * * *