De zeven zussen: Storm - Lucinda Riley recensie

11-04-2023

In Storm, het tweede deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, is de zeilvakantie van Ally D'Aplièse bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel als ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit ze haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Storm is het tweede deel uit de achtdelige bestsellerserie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Met de verschijningsdatum van het laatste boek in de serie dat steeds dichterbij komt, heb ik besloten om de hele reeks eindelijk uit te lezen en te vervolledigen. Ik heb de eerste paar boeken in de serie al enkele tijd liggen, maar ik heb nooit verder gelezen dan het eerste boek. Niet omdat ik de serie niet goed vond, integendeel. Maar na het eerste boek ben ik ergens de weg kwijtgeraakt in mijn eindeloze leeslijst. Maar ik heb dus eindelijk besloten om de rest van de serie te vervolledigen, zodat ik (hopelijk) alle boeken heb gelezen voor het laatste deel verschijnt.

Ik vond het eerste boek echt geweldig in de serie, maar ik merkte toch dat mijn hartje sterker neigde naar dit tweede deel. Ik had naar mijn mening een nog beter gevoel bij het personage van Ally. Ze krijgt heel wat te verduren op heel korte tijd. Maar ik vind het zo bewonderenswaardig dat ze er zich weet door te sleuren zonder eraan onderdoor te gaan. Haar personage is emotioneel heel sterk en laat zich niet zomaar neerhalen. Ze is een echte vechter en kan haar mannetje zeker staan in de mannenwereld van het zeilen.

De verhalen van haar verleden zijn ook heel fijn en ik voelde ook dat ik meeleefde met hun personages. Met momenten was ik tegen het boek aan het praten in de hoop dat de personages me zouden horen. Maar tevergeefs maakten ze toch de fouten waarvoor ik hen wou behoeden. Maar dit geeft naar mijn gevoel weer, hoe sterk dit boek is neergeschreven.

Ik vond deze reis tussen heden en verleden en kan niet wachten op het volgende avontuur van een van de zussen! 


Over het boek : 

- Auteur: Lucinda Riley

- Genre: Roman

- Thema's: Zeilen, familie, vallen en opstaan, verleden, ... 

- Uitgeverij: Xanders

- Publicatie datum: 24/01/2018

- Omvang: 592 pagina's

- Serie: De zeven zussen - 2 storm

- ISBN-Code: 9789401607988

- Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/storm-9789401607988<br>