De zin van een kind - Leen Dendievel recensie

20-11-2023

Leen Dendievel is veertig jaar en weet het nu zeker: ze wil geen kinderen. Maar dit boek is geen pleidooi om kindervrij te blijven. Leen neemt de vrijheid van keuze onder de loep, ze streeft naar begrip voor beide opties en roept op om na te denken voor je een beslissing neemt.
Dit boek is voor ouders die de keuze om kindervrij te blijven willen begrijpen. Voor zij die twijfelen of bevestiging zoeken, voor zij die geen moeder of vader kunnen of willen zijn en op een andere manier moederen of vaderen. Om te laten zien dat een leven evenveel waard is en even goed kan zijn zonder een kind. 

Dit boek vind ik een absolute aanrader. Ik heb enorm van dit boek genoten en vond het onwijs inspirerend. Ik heb heel veel geleerd uit dit boek. Daarom vind ik het een echte aanrader en ook echt een must -read.

Leen kaart de verschillende aspecten aan in het leven van een volwassene. Ze kaart aan dat het in de tijd waarin we leven elke volwassene het recht heeft om te kiezen of ze kinderen willen of niet. Het is niet meer vanzelfsprekend dat elke volwassene voor kinderen kiest. Tegenwoordig kiezen meer volwassenen om kindervrij door het leven te gaan. En dat is ook oke. Je moet als volwassenen de keus kunnen hebben om al dan niet voor kinderen te gaan. En beide opties mogen en moeten er zijn. Ze haalt kernpunten aan voor elk standpunt. Ze toont aan dat beide opties er zijn en ook respect verdienen.

Het is niet omdat je kinderloos of kindervrij door het leven gaat dat je geen verantwoordelijkheidszin kan hebben. Of dat je daarom niet met kinderen om kunt gaan. En het is ook niet omdat je kinderen hebt dat je daarom geen leuke dingen meer kan doen. Dit zijn enkele kernpunten die Leen Dendievel aanhaalt voor de gelijkheid voor beide keuzes.

Ik voelde me enorm begrepen tijdens het lezen van dit boek. En dit gaf me een heel fijn gevoel. Daarom raad ik dit boek dan ook ten zeerste aan! 


Over het boek : 

- Auteur: Leen Dendievel 

- Genre: Non-Fictie

- Thema's: Kinderen, kindervrij, kinderloos, abortus, .... 

- Uitgevrij : Horizon 

- Publicatie-datum:  26/10/2023

 - Omvang: 271 pagina's

- ISBN: 9789464104479

- Waardering: * * * * *