Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel recensie

26-01-2020

Dit is het verhaal van Cato Schmidt.

Cato heeft alles: fijne ouders, een lief zusje, een leuk bijbaantje en een groepje fantastische vriendinnen.

Maar Cato worstelt.

Met zichzelf en met haar pijnlijke verleden. Als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen. Hij zal haar nooit laten vallen. Toch?

Let op: dit boek bevat explicatie passages over pesten en de gevolgen ervan. Het kan door sommigen als schokkend ervaren worden. 


Ik dacht dat ik klaar was voor dit boek .... Blijkbaar was ik dat niet. Wat een mooi boek was dit. Hoedje af voor Astrid! Het is lang geleden dat een boek me nog zo stil heeft gekregen. Dit boek is haar debuut als schrijfster, maar het lijkt alsof ze al jaren boeken schrijft. Ze schrijft met zoveel emotie dat je gewoon niet kan stoppen met lezen. 

Het is zo mooi verteld en het grijpt je recht bij de keel. Het is een alledaags thema waar de meeste jongeren jammer genoeg over kunnen meespreken. Het heeft een fictieve touch maar toch laat het je exact voelen hoe Cato zich voelt. Het laat je stilstaan bij de gevolgen van de invloed van sociale media en de maatschappij op de jongeren van nu. 

Dit boek laat zien hoe jongeren zich voelen als ze slachtoffer worden van pestgedrag. Veel jongeren staan niet stil bij wat hun daden kunnen teweeg brengen. Ik zou zeggen, laat alle jongeren op de middelbare scholen dit boek maar eens lezen. 

Het is met zoveel emotie geschreven en het laat je sterk nadenken over het leven. Ik was heel even echt sprakeloos op het einde van het boek. Ik heb het boek in 1 teug uitgelezen. Een echte page-turner die je niet kan wegleggen! Het beste boek dat ik dit jaar al heb gelezen als je het mij vraagt! 


  • Auteur: Astrid Boonstoppel
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Pesten, depressie, zelfmoord, vriendschap, relaties,...
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Publicatie datum: 1 februari 2019
  • Omvang: 272 Pagina's 
  • Waardering: ****