Dochter van de scharlaken rozen - Chloe Gong recensie

28-09-2023

Shanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia's, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette's eerste liefde... en de eerste die haar verried.

De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen.

Dit boek ziet er echt prachtig uit! Boekerij heeft er echt werk van gemaakt om dit boek om te toveren tot een pareltje. Ik ben ook echt een gigantische ramp als het op mooie boeken aankomt. Dit prachtige exemplaar kon dus zeker niet ontbreken aan mijn collectie.

Het begin begint eerder mysterieus met het speciale sterfgeval. Dit zorgt ervoor dat je direct wil verder lezen om meer te weten te komen.

Daarna springt het verhaal over naar de vete tussen de scharlaken rozen en de witte magnolia's. Hiervan kreeg ik echt een 'Romeo en Julia' vibe. Dus mijn interesse was meteen gewekt. De heersende vete tussen de 2 bendes komt heel sterk binnen vind ik. Je voelt echt de spanning tussen de 2 bendes tijdens het lezen.

Na een tijdje begon het verhaal wat meer af te zwakken vond ik. Mijn interesse werd wat minder en ik merkte dat ik mezelf toch best door het verhaal moest sleuren. Het verhaal zit best goed in elkaar, maar ik merkte tijdens het lezen, dat dit boek mij niet zo lag.

Ik vond het een fijn boek om te lezen, en ik ben best toch wel nieuwsgierig naar het volgende deel. Maar ik denk dat ik dat jammer genoeg aan mij ga laten voorbij gaan. Ik denk niet dat boek 2 een verandering in mijn gevoel naar het eerste boek kan teweeg brengen.


Over het boek:

- Auteur: Chloe Gong

- Genre: Fantasy / YA

- Thema's: familievete, romeo & julia, , ...

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 22/02/2023

- ISBN-Code: 9789022598160

- Waardering: * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/dochter-van-de-scharlaken-rozen-9789022598160