Draco - Rani De Vadder Recensie

04-03-2021

Ieder jaar worden de Internationale Drakendagen gehouden, het meest befaamde toernooi van de Verenigde Drakenlanden.
Ook Rowan en haar Zwarte draak Gideon schrijven zich in voor deze spannende wedstrijd. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk. De Verenigde Drakenlanden staan volledig op hun kop.
Rowan blijft gebroken en alleen achter. Zal het haar lukken om haar trauma te overwinnen? Of zorgt haar verdriet ervoor dat de eeuwige vrede van de Drakenlanden tot een einde komt?

Dit pareltje ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook geweldig! Dit is het boek dat ik had willen lezen toen ik klein was. Dankjewel Rani voor dit ongelooflijk fantastische verhaal en avontuur. Je gaat hier veel kinder- en jeugdhartjes mee veroveren.

Ik had niet gedacht dat ik ooit traantjes zou laten bij een kinder/jeugdboek, maar ik moet bekennen dat ik het toch even moeilijk kreeg in het begin van het boek. Dit bewijst van een knap staaltje schrijfkunsten. De band tussen Gideon en Rowan, is zo puur en voelt zo echt aan.

De hartverscheurende scène is zo puur en rauw en het voelt ook echt aan. Alles wat Rowan voelt en wat beschreven wordt is zo realistisch en herkenbaar als je iemand hebt verloren. Tijdens deze passage realiseerde ik mij dat Rani deze gevoelens van verdriet en pijn perfect had neergeschreven. Dit waren ook de gevoelens en de gedachten die ik ervaarde toen ik een trouwe viervoeter was verloren. Dit vond ik zo krachtig en mooi beschreven op het niveau voor jeugd en kinderen. Dit geeft hun ook een voorbeeld van vallen en opstaan. Het boek bevat subtiele levenslessen voor kinderen die herkenbaar zijn uit het dagelijkse leven, ondanks het een fantasie boek is. Het rouwproces vond ik ook mega goed beschreven. Je ziet de verschillende stappen dat een mens doorloopt om iets te verwerken duidelijk tevoorschijn komen bij Rowan in dit verhaal. Hoe ze zich langzaamaan terug openstelt en mensen terug binnenlaat in haar leven.

De band tussen mens en dier is bijzonder en uniek. Alsook het wederzijds vertrouwen in elkaar hebben en dit op te bouwen. Ik vond Rowans personage ook heel fijn en aangenaam. Rowan heeft een grote druk op haar schouders als dochter van de heerser van hun drakenland. Ze moet zich bewijzen voor het hele land terwijl ze continu wordt vergeleken met haar vader. Ze probeert zich groot te houden en haar best te doen om te zijn wie ze is. Ze durft haar grenzen te verleggen en heeft een enorm groot hart voor dieren. Dat maakt haar personage lief en aardig, waardoor lezer en personage direct een band ontwikkelen.

Als korte samenvatting vond ik dit boek geweldig, en de kinderen van mijn werk waren ook laaiend enthousiast. Ik hoop in de toekomst nog meer jeugdboeken te kunnen lezen van Rani alsook nog veel Young Adult boeken, want met Draco heeft ze laten zien dat ze beide genres perfect kan neerschrijven.

Boek specificaties:

- Auteur: Rani De Vadder

- Genre : Jeugdboek

- Thema's : Vriendschap, dieren, draken, vertrouwen, moed

- Uitgeverij: Hamley Books

- Publicatie datum: 16/02/2021

- Omvang: 202 pagina's

- ISBN- Code: 9789463967846

- Prijs: € 17,95

- Waardering: * * * * *