Dromenvanger - Kaat De Kock recensie

02-03-2020
Als ze met haar ouders op vakantie in Amerika is, leert Floor de knappe en lieve Josh kennen, en ze vallen meteen voor elkaar. Eenmaal thuis wil floor hem uit haar hoofd zetten, maar ze blijven chatten en mailen. Dan ontmoet ze iemand die een reispartner zoekt voor een roadtrip door de verenigde staten. Floor twijfelt, maar als de ziekte van haar vader haar te veel wordt, besluit ze op het voorstel in te gaan en naar Josh te vluchten. Dat is het begin van een reis die heel anders zal eindigen dan verwacht.


Een meeslepende Young Adult over vakantieliefdes en vakantiereizen, en over echte liefdes en echte reizen. 

Ik had dit exemplaar gekocht op de boekenbeurs. Ik vond het een hele mooie cover en ik hou ook enorm van dromenvangers. Daarom sprak het boek me ook direct aan waardoor ik het niet kon laten liggen. 

Ik vond het een fijn boek om te lezen! Ik had het op 1 avond kunnen uitlezen zonder problemen. Het boek telt een 240 tal pagina's en het is een fijn verhaal om je te ontspannen. We volgen de jonge naïeve Floor die graag haar eigen ding doet zich door niets of niemand laat tegenhouden. Ze is jong en weet wat ze wil. Ze leert de leuke Josh kennen en valt als een blok voor hem. We evolueren mee met Floor van naïeve tiener tot trotse en volwaardige jonge adolescent. 

Het boek kwam naar mijn mening ietwat traag op gang. Ik heb mezelf moeten aansporen in het begin om door te lezen. Ik vertrouwde Josh ook niet, wat me een lichte afkeer van het personage bezorgde. Het personage van Floor is fijn uitgewerkt en heel herkenbaar voor jonge tieners. Het personage van Matthias vond ik ook redelijk opdringerig. Hij hield naar mijn mening niet veel rekening met de gevoelens van Floor of met haar relatie. 

De schrijfster heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor ik vlot door het boek heen ging. Het verhaal bevat weinig spanning, waardoor je het boek met een goed en geruststellend gevoel kunt beëindigen. Ik heb genoten van het verhaal en vond het een fijne afwisseling om eens een 'luchtiger' boek te lezen zonder al te veel spanning en drama. Zeker een boek om op vakantie mee te nemen of om heerlijk bij weg te dromen. 

  • Auteur: Kaat De Kock
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Liefde, vriendschap vertrouwen
  • Uitgeverij: Clavis Young Adult
  • Publicatie datum: mei 2018
  • Omvang: 236 pagina's
  • Waardering: ****