Druks - Francien Regelink recensie

21-08-2020

'Heb jij je pilletje al geslikt?' vragen mensen zich vaak af als ze Francien Regelink voor het eerst ontmoeten. Niet geheel ongegrond, want Francien heeft AD(H)D en kan nogal druk zijn. Maar AD(H)D is meer dan Alle Dagen Heel Druk.

In Druks legt Francien uit wat AD(H)D precies is en geeft ze een ongefilterd kijkje in haar leven. Van waarom boodschappen doen een uitdaging is en welke medicatie ze (soms niet) slikt, tot hoe AD(H)D werkt tussen de lakens en waarom ze op kantoor onder de brandtrap werkt. Voor iedereen die direct of indirect met AD(H)D te maken heeft.

Wat een boek! Ik was ontzettend benieuwd naar dit boek, omdat ikzelf in een opvang werk waar heel veel kinderen AD(H)D hebben. Ik merk dat het voor hen soms niet gemakkelijk is en dat ze moeite hebben met dingen die voor andere kinderen vanzelfsprekend zijn. Daarom wou ik graag dit boek lezen zodat ik me hun situatie kon inbeelden en ook kon inleven. Zodat ik ze hopelijk beter zou begrijpen en hen beter kan helpen als ze er nood aan hebben.

Dit boek heeft echt mijn ogen geopend. Ik heb hier enorm veel uit geleerd! Ik ben enorm blij dat ik dit boek heb gelezen want ik kan me nu veel beter inbeelden waar de kinderen het moeilijk mee kunnen hebben en hoe ik ze kan helpen.

Eerst en vooral. Dit boek is echt geweldig geschreven! Je krijgt heel veel informatie te verwerken, wat enorm interessant, en toch verdrink je niet in al die informatie. De manier waarop het boek geschreven is zorgt ervoor dat het luchtig blijft en je niet overladen wordt met informatie. Het is geschreven alsof Francien bij je in de huiskamer zit en het je zelf vertelt. Ik had het boek in een sneltempo uit en mijn blik is enorm verruimd rond dit onderwerp.

Het boek is geschreven vanuit het standpunt van de schrijfster zelf. Ze vertelt over haar eigen leven met AD(H)D en hoe ze van onwetend, naar diagnose, naar haar verdere leven is gegaan. Ze beschrijft hoe het voor haar aanvoelt en tegen welke hindernissen ze is aangelopen. Ze beschrijft dit aan de hand van haar gevoelens en duidelijke situaties die ze zelf heeft meegemaakt. Ze geeft ook een hoop tips en tricks die het voor haar gemakkelijker maken om er mee om te gaan. Aan het begin van elk hoofdstuk staat ook steeds een inspirerende quote die het hoofdstuk inleiden.

Ik denk dat dit voor heel veel jongeren en ook voor volwassenen die AD(H)D hebben, een enorme steun is en een hart onder de riem. Heel veel respect voor het boek en de auteur! Ik heb er enorm van genoten en heel veel van bijgeleerd. Ik raad het iedereen aan!

Boek Specificaties:

- Auteur: Francien Regelink

- Genre : Informatief, Young Adult

- Thema's : AD(H)D, Zelf ontplooiing,...

- Uitgeverij: Blossom Books

- Publicatie datum: 14/08/2020

- Omvang: 284 Pagina's

- ISBN- Code: 9789463491181

- Prijs: € 19,99 (e-book: €9.99)

- Waardering: * * * *

Dankjewel Blossom Books voor dit geweldige en inspirerende recensie exemplaar <3