Een chateau in de provence- Katie Fforde recensie

06-07-2023

Katie Fforde is dé koningin van de feelgood

Zomer, 1963. Alexandra is net klaar met een kookcursus die ze in Londen volgde, en nu is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als er een vacature voor een inwonende oppas bij een -gezin in Frankrijk op haar pad komt lijkt dit precies wat ze nodig heeft. Ze besluit de kans te grijpen en voor ze het weet woont ze op een prachtig chateau in de Provence.

Daar wachten drie stille, vijandige kinderen op haar, voor wie ze de -komende maanden zal moeten zorgen. Ze zullen wel snel ontdooien, denkt Alexandra. Ze hebben alleen maar wat plezier, goed eten en een gedegen Engelse opvoeding nodig. Hun vader blijkt echter nog de grootste uitdaging te zijn – hij is een verschrikkelijk knappe Franse graaf, op wie ze al snel smoorverliefd wordt. Lukt het Alexandra om zowel de harten van de drie kinderen als dat van de graaf voor zich te winnen?

Ik heb een stiekeme passie en liefde voor frankrijk en zeker als het over de provence gaat. Ik kon dit verhaal dan ook niet aan mij laten voorbij gaan. Ik keek er enorm naar uit om dit boek te lezen. 

Het verhaal begon echt geweldig. Ik was meteen verkocht aan het boek. Ik werd meteen in het boek gesleurd en was enorm benieuwd naar het avontuur van Alexandra. Ik bewonderde Alexandra enorm om haar moed en haar vastberadenheid. Ik vond het als een sneltrein lezen. 

Naar het midden toe was mij enthousiasme net iets minder. Het verhaal nam naar het midden toe af in intensiteit voor mij. Ik vond het wat trager lezen, en het kwam wat langdradiger over. 

Katie Fforde heeft een heel aangename schrijfstijl. Ze kan plaatsen heel goed beschrijven, waardoor het voelt alsof je daar ook daadwerkelijk aanwezig bent. 


Over het boek: 

- Auteur: Katie Fforde 

-Genre: Roman 

- Thema's: Provence, kindermeisje, liefde, ... 

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 10/01/2023

- Omvang: 412 Bladzijden 

- ISBN-Code: 9789022597156

- Waardering: * * *