Een midzomernachtdroom - Thea Stilton Recensie

31-08-2021
Op een verborgen plek, vlak buiten de stad Athene, ligt een toverbos waar de raarste dingen gebeuren. Een ondeugende elf gebruikt een magische bloem om knagers verliefd te laten worden op de eerste die zo onder ogen krijgen. Zo raken vier geliefden helemaal de draad (en elkaar) kwijt en wordt feeënkoningin Titania verliefd op een ezel!
Maar eigenlijk is het allemaal de schuld van elfenkoning Oberon... 

Als jonge lezer was ik zelf helemaal in de ban van de wereld van Geronimo Stilton en de hele knagerswereld rond hem. Ik zag dat de schrijver een nieuwe twist had gegeven aan de klassieke vertelling van Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Ik kon dit pareltje dan ook niet aan mijn neus laten voorbijgaan. Het is prachtig weergegeven en bijzonder mooi geïllustreerd. 

Ik vond het heel fijn om vooraan al kennis te maken met alle personages en wie dat welke rol heeft. Dit is een van de eerste pagina's in het boek. Dit vind ik voor de jonge lezers een heel handig gegeven, waar ze op kunnen terugvallen tijdens het lezen. Deze zijn ook steeds mooi vergezeld van prachtige illustraties van de personages. 

Ik vind het persoonlijk zelf nogal moeilijk om te volgen, en ik vrees dat kinderen dit ook best verwarrend kunnen vinden. Het boek is namelijk ook opgebouwd zoals Shakespeare zijn toneelstukken schreef: In toneel vorm. Dit is in het begin best wennen, en maakt het lezen daarom een beetje moeilijker. 

Moeilijke woorden of situaties worden steeds verduidelijkt, wat maakt dat de kinderen zo geïntroduceerd worden aan nieuwe woorden en een nieuwe schrijfwijze. Dit vind ik zeker een dik pluspunt voor dit boek. 

Het verhaal op zich was wel heel leuk om te lezen en zeker een mooie aanwinst voor elke kinderboekenkast! Ik zou hem zeker aanraden. Als ouder of begeleider zou ik dit verhaal met kinderen eerst samenlezen of voorlezen aan de kinderen, zodat ze kunnen wennen aan de schrijfwijze. 


Boek specificaties: 

- Auteur: Thea Stilton

- Genre: Kinderboek 

- Thema's: Klassieke hervertelling, Shakespeare. 

- Uitgeverij: Baeckens Books

- Publicatie datum: juli 2021 

- Omvang: 224 pagina's 

- ISBN-Code: 9789464290424

- Prijs: €14,99

- Waardering: * * * *