Een Steekje Los - Iris Ter Haar Recensie

22-02-2022

'Adem in, twee, drie, adem uit, twee, drie, vier. Herhaal ik als een mantra in mijn hoofd. Ik probeer mijn longen te vullen, maar de typische ziekenhuislucht lijkt steeds minder zuurstof te bevatten.'

Fris afgestudeerd psycholoog Iris ter Haar begint vol goede moed aan haar carrière als ondernemer. Voor de buitenwereld lijkt alles haar goed af te gaan, maar ongemerkt wordt haar wereld kleiner en kleiner, tot ze haar huis niet meer uit durft. Als bezigheidstherapie borduurt ze zich de blaren op de vingers terwijl ze op een eindeloos lijkende wachtlijst staat voor een psycholoog. In 2018 krijgt ze de diagnose paniekstoornis en agorafobie. Inmiddels heeft Iris een succesvolle borduurwebshop en lukt het haar (meestal) weer om zonder klamme handen de deur uit te gaan. In dit boek vertelt ze op luchtige wijze hoe het is om opgeslokt te raken door angsten tot je jezelf verliest. Maar ook hoe ze - met ups en downs - de draad weer oppakt. Inclusief handige lijstjes met wat je kunt doen als je een paniekaanval hebt, hoe je een wachtlijst doorkomt en de wetenschap achter angststoornissen.

Wow! Dit boek is zo fijn om te lezen! Ik heb er enorm hard van genoten! 

Het boek is heel mooi en informatief, zonder dat het gaat vervelen. Het is op een leuke en fijne en interessante manier geschreven waardoor het echt interessant wordt en blijft zonder dat je echt een saai informatief boek leest. 

Ik vind het ook een heel fijne doordat je dingen leert die je kan toepassen in dagelijkse situaties om andere te helpen. Iris gaf ook aan wat haar helpt in zulke situaties, wat haar helpt, zodat we dit ook kunnen herkennen bij ander mensen en hen ook kunnen helpen. 

Iris heeft een hele aangename manier van schrijven, en geeft alles een heel persoonlijke touch. Het is deels een autobiografie zeg maar, maar toch op een fijne manier weergegeven, waardoor het ook echt een verhaal wordt. Dit zorgt ervoor dat je het boek in een ruk uitleest! 

Heel erg bedankt Iris om dit fantastische boek te schrijven! Ik heb er enorm veel uit geleerd en ik vond het super fijn om jouw verhaal te kunnen en mogen lezen! 

Dit boek is een dikke aanrader! 


Over het boek:

  • Auteur: Iris Ter Haar
  • Genre: Informatief/ Young Adult 
  • Thema's: Paniekstoornissen
  • Uitgeverij: Blossom Books 
  • Uitgave Datum: 7/01/2022
  • Omvang: 232 pagina's
  • ISBN-Code: 9789463492713
  • Prijs: € 19,99
  • Waardering: * * * *

Dankjewel uitgeverij Blossom Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3