Een vloek zo eenzaam - Brigid Kremmerer recensie

19-01-2021

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Als ik kon kiezen welke Disney prinses ik mocht zijn, dan koos ik zonder twijfel voor Belle van Belle en het beest. Al van kinds af aan is dit mijn favoriete Disney sprookje, en tot op de dag van vandaag is het dit nog steeds. Ik vind het dan ook onwijs fijn om een hervertelling van het sprookje te lezen. Ik kon dan ook geen 'nee' zeggen tegen dit pareltje toen ik deze voorbij zag komen.

Ik vond het personage van Harper zooooooo geweldig! Ze is niet ver van perfect, wat maakt dat haar personage 'echter' overkomt. Ze laat zich niet zomaar gevangennemen en zoekt steeds naar een uitweg. Ze doet zich niet anders voor dan dat ze is, en dat maakt haar helemaal geweldig. Het schept direct een band tussen lezer en personage. Het personage van Rhen vond ik net iets minder geweldig dan dat van Harper. Hij leek soms te graag in de rol van slachtoffer te willen kruipen, waarop hij natuurlijk wel alle recht heeft. Maar het maakt zijn personage wat zieliger, in plaats van dat zijn personage wordt afgeschilderd als een wild, krachtig beest. Ik zou zelfs durven zeggen dat de kwaadaardige tovenares mijn favoriete personage was. Ze is kwaadaardig en sadistisch, maar ze heeft een 'air' rond haar hangen dat maakte dat haar personage speciaal werd.

Het verhaal is heel spannend en het laat je doorheen het boek vliegen om te zien hoe het verhaal verder verloopt. We zien hoe het verhaal zich verder evolueert, en hoe Harper en Rhen dichter naar elkaar toegroeien. Wat ik wel vreemd vond aan de eerste helft van het boek, was dat het leek alsof Harper gevoelens kreeg voor Grey in plaats van voor Rhen. Maar na de helft veranderde dit dan toch naar Rhen, wat mij wel wat bizar leek, maar wel een leuke wending in het verhaal.

De scènes zijn goed beschreven en je kan je perfect inleven in het verhaal. Het lijkt alsof je er zelf ook bent. Het verhaal perspectief veranderd tussen de standpunten van Harper en die van Rhen. Zo krijgen we beter beeld in de persoonlijkheid van beide personages, waardoor we met beide personages ook een betere band kunnen opbouwen als lezer.

Ik vond het een fantastisch verhaal en ik kijk ernaar uit om het vervolgverhaal te lezen dat binnenkort gaat verschijnen.


Boek specificaties:

  • Auteur: Brigid Kemmerer
  • Genre : Sprookjes hervertelling
  • Thema's : Belle en het beest
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Publicatie datum: 30/11/2020
  • Omvang: 477
  • ISBN- Code: 9789463491730
  • Prijs: € 19,99
  • Waardering: * * * *


Dankjewel Blossom Books voor dit prachtig boek!!! <3