Eerlijk duurt het langst - Karen M.Manus recensie

12-02-2020

"Mis jij About That ook nog steeds? 

Ik wel. 

laten we een nieuw spelletje spelen."

Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar de roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht bericht van een anonieme afzender, en ze móéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere - en gaat daarvoor over lijken. 

Ik was helemaal weg van deel 1: Een van ons liegt. Het was een zenuwslopend boek met een heel onverwacht einde. Ik kon dan ook niet wachten om in dit boek te beginnen. Hoe zou het verder gaan met de leerlingen van Bayview High? 

Net als het eerste boek is dit een heel spannend boek dat je laat zoeken naar de antwoorden. Je kan er heel wat complottheorieën bij bedenken. Maar wie zou nu zo wreed zijn om opnieuw de leerlingen van Bayview High te teisteren? Vriendschappen worden op de proef gesteld. Weeral wordt de school geteisterd door een roddel-app die slachtoffers maakt. Maar nu blijft het niet alleen bij emotionele schade. Wie weet het spel te overwinnen? En wie laat zijn leven in het spel?  

Het is net zo spannend als het eerste boek. Het tweede boek stelt zeker niet teleur. We volgen de leerlingen van Bayview High met alweer een nieuw mysterie. Er komen 'nieuwe' personages aan bod. Er wordt afgewisseld tussen Phoebe, Maeve en Knox. We bekijken het verhaal vanuit hun standpunten. Er komen nieuwe personages aan bod, maar ook worden de oudere personages uit boek 1 erin verwerkt. Ik vind het een mooie samensmelting van oud en nieuw. Het Verhaal draait niet zo zeer om de oude personages, maar ik ben wel blij dat ze nog steeds in het verhaal zijn. 

Telkens dacht ik te weten wie er achter de nieuwe Chatapp zat. En telkens zat ik ernaast. Ik was meer dan verrast toen de dader bekend gemaakt werd. Het is een zoektocht naar antwoorden op vragen die zich steeds blijven opstapelen. Het is zoeken en gissen en blijven doorzoeken. 

Het boek leest heel vlot. En het is aangenaam geschreven. De personages worden geïntroduceerd naarmate het verhaal vordert. Een zekere aanrader als je boek 1 ook al geweldig vond! 

  • Auteur: Karen McManus
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Vriendschap, haat, roddels, sociale media,...
  • Uitgeverij: Van Goor/ Lannoo
  • Publicatie datum: Februari 2020
  • Omvang: 320 pagina's
  • Waardering: ****

Danku uitgeverij Lannoo voor dit geweldige recensie exemplaar!!!