Elle & Darcy - Alexandria Bellefleur recensie

20-01-2021

Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen.

Wat een heerlijk verhaal! Het boek leest supervlot weg. Ik zat onmiddellijk in het verhaal vanaf de eerste pagina. Het verhaal is zo fijn en ontspannend om te lezen dat ik merkte dat ik tijd en ruimte rondom mij vergat. Ik had alleen nog oog voor het boek.

De hoofdpersonages zijn elkaars tegenpolen op alle vlakken. Darcy is gestructureerd, fancy en terughoudender terwijl Elle chaotisch, nonchalant en een spring in het veld is. Toch weten ze elk een weg te vinden naar elkaars hart. Ook al verloopt dit niet altijd volgens een leien dakje.

De schrijfstijl van de auteur is heel fijn en vlot te lezen. Ze kan de personages perfect schetsen en geeft ons een perfect beeld van hen. Ik vond het personage van Darcy echt heel fascinerend. Ze is het personage dat ik graag als beste vriendin zou zien. Gereserveerd en verstandig, maar toch trouw en zachtaardig.

Ik vond het leuk om het berichtverkeer tussen de verschillende personages te lezen. Dit gaf een extra 'touch' aan het verhaal en zorgde ervoor dat je door het verhaal vloog.

Ik vond het een enorm fijn boek en hoop in de toekomst meer te kunnen lezen van de schrijfster! Een echte aanrader!!!!

Boek Specificaties:

- Auteur: Alexandria Bellefleur

- Genre : Romkom

- Thema's : LGBTQ+ , Liefde, enemies to lovers

- Uitgeverij: Zomer en Keuning

- Publicatie datum: 11/12/2020

- Omvang: 351

- ISBN- Code: 9789020539776

- Prijs: € 16,99

- Waardering: * * * *