En toen werd ik groot - Cindy De Sterck Recensie

30-12-2022

Myra is klein, veel kleiner dan de andere meisjes in haar klas. De tiener heeft mucovisidose.

Wanneer ze naar de middelbare school gaat en in een klas terechtkomt waar ze niemand kent, wil ze haar ziekte gewoon geheim houden. Maar als de klas op driedaagse gaat, kan ze niet anders dan haar klastitularis en de directie op de hoogte te brengen.

Ook Lana kent Myra's geheim. Zij is sinds de eerste schooldag Myra's beste vriendin ondanks het feit dat ze alleen Engels praat en ze elkaar vaak moeilijk begrijpen. Tijdens de reis leert Myra ook Maxim beter kennen. Hij is de clown van de klas en doet zijn best om op de zenuwen van de leerkrachten te werken. Samen met zijn vriend Bert bedenken ze knotsgekke uitdagingen voor elkaar. Hoge hakken, pruiken en een echt varken in de klas zijn er maar enkele voorbeelden van.

Wanneer Maxim het geheim van Myra ontdekt, is hij diegene die haar aanzet tot nadenken.

Nadenken over haar toekomst.

Nadenken over klein blijven of groeien.

Want er is een manier om extra te groeien maar daar willen Myra's ouders niets van weten.

Zal het meisje haar diepste wens in vervulling gaan?

Ik heb de eer om deel te mogen nemen aan de blogtour van Cindy De Sterck's nieuwe boek.

Ik werd meteen in het verhaal gesleurd. Het leest lekker vlot weg. We komen op een leuke manier veel te weten over wat muco is en wat voor invloed deze ziekte kan hebben op het leven van de patiënten. Het verhaal van Myra wordt heel luchtig verteld, waardoor dit geen zwaar drukkend effect teweegbrengt tijdens het lezen van het boek. Het is een fijn en ontspannend boek, boordevol humor en weetjes.

Ik vind dat de gevoelens van Myra heel mooi beschreven worden. Ik had echt het gevoel dat ik meeleefde met het personage. Je voelt wat Myra voelt. De gevoelens van Myra over de angst van haar operatie komen sterk binnen, waardoor je ook echt bijna op het randje van je stoel zit. Je wilt gewoon dat alles goed komt met haar. Naar mijn gevoel wordt er echt een band gevormd tussen lezer en personage.

Het boek is toegankelijk voor jong en oud. Het is een mooie manier om Muco-patiënten een hart onder de riem te steken. 

Mijn favoriete personage is zonder twijfel Maxim. Zijn gevoel voor humor deden mij als een blok voor zijn personage vallen! Ik heb enorm gelachen met hem. 

Ik heb enorm hard genoten van dit boek en hoop nog veel verhalen te mogen lezen. 


Over het boek: 

  • Auteur: Cindy De Sterck
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Muco, vriendschap, School, ... 
  • Uitgeverij: Het Punt 
  • Publicatie datum: 10/10/2022
  • Omvang: 239 pagina's 
  • EAN- Code: 9789460796364
  • Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/en-toen-werd-ik-groot-9789460796364