Ex-Yakuza & stray kitten Vol. 1 - Riddle Kamimura Recensie

18-04-2023

Een schattig katje wordt gered van een leven op straat door een dreigende ex-gangster... die een geheime zachte kant heeft!

Na achtergelaten te zijn in de koude regen, had het kleine katje Sabu dankbaar moeten zijn voor een nieuw thuis. Maar als hij wordt gered door Jin, wiens elke atoom "yakuza" schreeuwt, vermoedt Sabu dat hij uit de pan is en in het vuur zit! Maar Jin's handen en gezicht met littekens verbergen een lieve man... een man die katten verwent met baden en flesvoeding!


Ik lees tegenwoordig wel graag manga's en zeker als ze over katten gaan. Deze leuke manga kwam ik tegen bij een uitstapje in Louvain La Neuve. Ik was meteen verkocht en heb direct deel 2 besteld. 

De eerste pagina's moest ik er toch wel even inkomen. Ik moest me even lokaliseren in de manga. Eens dat gelukt was ben ik als een sneltrein door deze manga gevlogen. Ik heb enorm genoten! Je beziet dit verhaal door de ogen van de kleine kitten. Hij komt terecht in een heel andere wereld, en dit kan heel angstig zijn. Je leest hoe de kleine kitten de situaties ervaart en hoeveel schrik er kan zitten in zo een klein wezentje. Deze manga zit vol liefde en vriendschap en een tikkeltje mysterie.


Ik vond dit een mega fijn boek om te lezen en ik weet nu al dat ik elk volume in deze serie wil en zal lezen. 


Over de manga: 

- Auteur: Riddle Kamimura

- Genre: Manga

- Thema's: Katten, liefde, vriendschap, vertrouwen

- Uitgeverij: Seven Seas 

- Publicatie datum: 1/11/2022

- Omvang: 162 pagina's. 

- ISBN-Code: 9781638585893

- Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/ex-yakuza-and-stray-kitten-vol-1-9781638585893<br>