Flock: Vlucht - Kate Stewart recensie

06-06-2023

Deel 1 van de Ravenhood-serie

Een liefdesverhaal vol spanning, passie en plotwendingen dat je ademloos achterlaat

De deal is simpel: het enige wat de negentienjarige studente Cecilia Horner hoeft te doen, is het een jaar uithouden in het kleine stadje Triple Falls, bij haar van haar vervreemde vader wonen en in zijn fabriek werken. In ruil daarvoor betaalt hij niet alleen haar collegegeld, maar overhandigt hij haar ook een klein fortuin waarmee Cecilia haar alleenstaande moeder kan helpen.

Maar alles verandert wanneer ze op haar eerste werkdag Sean ontmoet. Hij stelt haar voor aan zijn hechte vriendenkring – onder wie de mysterieuze Dominic – een groep mannen die volgens hun eigen regels leven en allemaal dezelfde tatoeage van een raaf hebben.

Cecilia is van nature geen durfal, maar nu ze verblind is door haar groeiende gevoelens voor Sean én Dominic is het lastig om naar haar verstand te luisteren. Ze is vastbesloten om te genieten van haar laatste zomer van vrijheid en open te staan voor nieuwe ervaringen, waar ze ook toe leiden.

Ik keek er echt enorm naar uit om een spannende roman te lezen. Flock leek me daarom ook echt de beste keuze. 

Ik was vanaf het begin al direct in het boek gezogen. Het begin had meteen mijn aandacht gewekt. Het begon heel mysterieus met een tikkeltje spanning. De ultieme combo om mij in het verhaal te slepen. Vol enthousiasme en ben ik dan ook aan het boek begonnen. 


Naarmate het verhaal vorderde merkte ik dat mijn enthousiasme begon af te nemen. De spanning was na een tijdje, naar mijn mening, weggeëbd. Ik merkte dat ik me echt moest concentreren om mijn aandacht erbij te houden, ik raakte heel snel afgeleid door andere dingen. Dat heb ik meestal niet als ik een spannend boek aan het lezen ben. 


Ik kreeg persoonlijk ook geen 'klik' met de personages. De personages van Dom en Sean lagen mij niet echt. Ik vond ze eerder vervelend en arrogant overkomen dan spannend en fascinerend. Ik moest met momenten toch echt mijn focus leggen op het lezen.

Het verhaal op zichzelf, vind ik best nog goed in elkaar zitten. Het zorgde er toch voor dat ik nog verder bleef lezen. Het verhaal krijgt plotse wendingen die je toch wel het gevoel geven dat je moet verder lezen, om het einde te willen weten. 


Korte samenvatting: Het verhaal zit wel goed in elkaar, maar de personages krijgen niet echt mijn voorkeur. Het boek krijgt 3/5 sterretjes. 


Over het boek: 

- Auteur: Kate Stewart

- Genre: Roman 

- Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V. 

- Publicatie datum: 16/02/2023

- Omvang: 365 pagina's

- Serie: Ravenhood - 1

- ISBN-Code: 9789022598139

- Waardering: * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/flock-9789022598139