Galaxa: Het spoor van de duivel - Peter Van Gucht, Willy Vandersteen recensie

04-05-2023

Omdat er een prijs op haar hoofd staat, is Galaxa verplicht naar het buitenland te vluchten. Maar het enige veilige land ligt ver over zee en de bootreis daarheen is vol gevaar. Uiteindelijk is er maar één schipper bereid hen over te zetten. Helaas gaat het vreselijk mis en vallen ze in handen van een nietsontziende vijand. Alles lijkt verloren tot Galaxa hulp krijgt uit onverwachte hoek. 

Er is alweer een nieuw pareltje verschenen in de Galaxa Serie! Na de eerste twee exemplaren te mogen lezen, kon ik niet wachten om in dit spannende vervolg te beginnen.

Naar mijn mening gaat de Galaxa-serie in stijgende lijn naar omhoog. Dit zowel op gebied van het verhaal als in de spanning. Elke strip wordt spannender en spannender. Het verhaal zelf wordt ook steeds interessanter en meer complex. Galaxa haar krachten komen meer en meer tot uiting. We zien ook hoe ze als 'supervrouw' toch ook niet perfect lijkt te zijn. Ze heeft het moeilijk om haar krachten te beheersen en onder controle te houden. We zien haar elke keer vechten met zichzelf om het beste van zichzelf te kunnen geven. Dit vind ik net zo geweldig aan Galaxa. Ze wordt afgeschreven als de perfecte 'powervrouw' maar ze heeft ook zo haar kleine imperfecties. Dit maakt haar personage des te aangenamer en een echt toonbeeld voor vrouwen en meisjes.

Ik kijk alvast uit naar het vervolg!


Over de strip: 

- Auteur: Peter Van Gucht, Willy Vandersteen

- Genre: Strip

- Thema's: Vriendschap, vertrouwen, superhelden, monsters, ... 

- Uitgeverij: Standaard uitgeverij strips 

- Publicatie datum: 8/03/2023

- Omvang: 40

- ISBN-Code: 9789002276422

- Serie: Galaxa vol.3 

- Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/het-spoor-van-de-duivel-9789002276422