Galaxa: Scherven in het donker- Willy Vandersteen, Peter Van Guht, Romano Molenaar Recensie

11-02-2023

Haar overwinning op de cycloop levert Galaxa een heldenstatus op. Helaas wordt die overschaduwd door de dood van haar hartsvriendin Rana. Ook het feit dat ze de bevelen van haar overste Mirmir op het slagveld negeerde, wordt haar flink aangerekend. De straf die er op volgt, voelt in verhouding tot haar misdaad echter onrechtvaardig aan. Het is een regelrechte veroordeling tot de dood. En zelfs al overleeft Galaxa haar monsterlijke tegenstander in de arena, dan nog zullen de duistere machten onder leiding van de gemaskerde aan de touwtjes blijven trekken. Langzamerhand begint het Galaxa te dagen dat iemand haar voorgoed wil uitschakelen. Zeker als men haar daarop keihard confronteert met een vijand waarvan ze dacht voor altijd verlost te zijn. 

Wauw! Wat een verhaal was dit weer! Een enorme rollercoaster aan spanning en avontuur. 

Ik vind Galaxa echt zo een geweldig personage! Ze is zo strijdvaardig en ze bruist van het zelfvertrouwen. Naar mijn mening is ze toch echt een stripfiguur waar meisjes en vrouwen naar kunnen opkijken. Ze laat zich niet zomaar neerhalen, ze staat telkens weer op en laat zien dat er niet met haar gesold kan worden. 

In dit verhaal wordt Galaxa weer op de proef gesteld en staat ze voor heel wat obstakels die ze moet overwinnen. De eerste pagina's moest ik terug even in het verhaal komen. Maar daarna las het echt super vlot en zat ik op het randje van mijn stoel van de spanning. Ik vond het zo een onwijs spannend verhaal dat ik dit in een ruk heb uitgelezen. Ik kijk al uit naar het volgende deel. 


Over het boek: 

  • Auteur: Willy Vandersteen, Peter Van Gucht, Romano Molenaar
  • Genre: Strip
  • Thema's: Vrouwelijke krijger , heldin, ... 
  • Uitgeverij: Standaard uitgeverij strips
  • Publicatie datum: 6/12/2022
  • Omvang: 40 pagina's
  • ISBN-Code: 9789002276415
  • Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/scherven-in-het-donker-9789002276415