Galaxa: Spiegelblind - Peter Van Gucht Recensie

21-10-2022

Op jonge leeftijd wordt het weeskind Galaxa opgenomen in een tehuis van de militaire elfenacademie. Haar opleiding verloopt voorspoedig en ze blinkt uit in zowat alle disciplines. Haar carrière in het leger is meer dan beloftevol. Toch ontbreekt het haar aan een echt doel en leeft ze te veel van dag tot dag om het onderste uit de kan te halen. Ze is opstandig, brutaal en koppig wat de relatie met haar oversten danig onder druk zet. Tenslotte willen die haar talent maar wat graag volop inzetten in het leger maar vrezen het ongeleid projectiel dat ze is. Het is Galaxa echter zelf niet echt duidelijk waarom ze niet op één lijn wil komen staan. Is dit wel haar weg? Of voorvoelt ze de stormen die haar te wachten staan? Want er is een boosaardige kracht aan het werk die meer weet over wie Galaxa eigenlijk is en wat ze zou moeten worden. En die geen enkel geweld schuwt om haar opmars te stuiten...

Dit is een strip zoals ik nog nooit heb gelezen. Ik was aangenaam verrast, door dit hele verhaal concept.

In het begin vond ik de strip wat moeilijk om te volgen. Ik had de strip op een avond tot in de helft gelezen. Ik vond hem toen wat moeilijk, en ben deze de dag erna opnieuw begonnen. Met een fris hoofd was ik er opnieuw ingedoken, en dit verliep zoveel beter! Ik zat helemaal in het verhaal en kon de strip niet meer wegleggen. In het begin heb je even de volle aandacht nodig om met het verhaal mee te kunnen. Dit is mijn gevoel bij de strip. Eens je door het begin bent, loopt alles op rolletjes en wordt alles duidelijk.


De strip is zo verslavend en vernieuwend. De meeste helden strips zijn over mannen, en dit maakt deze strip nu net zo speciaal. Galaxa is het nieuwe stripfiguur waar ik nog veel strips van wil lezen. Haar charisma en haar vastberadenheid, is wat de stripwereld nodig heeft!


Ik kijk alvast uit naar de volgende strips!
Over de Strip:

  • Auteur: Peter van Gucht
  • Genre: Fantasy
  • Thema's: Girlpower, Elfen, ...
  • Uitgeverij: Standaard uitgeverij:
  • Publicatie datum: 6/09/2022
  • Omvang: 40 bladzijden
  • ISBN-Code: 9789002276408
  • Waardering: * * * *