Gallant - V.E. Schwab Recensie

06-10-2022

Er zijn een paar dingen die de tienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe 'anders' ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: 'Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.'

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia's oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.

Ik had enorm veel goede dingen over 'Gallant' gehoord, en was dan ook opslag verkocht aan het boek. Ik keek er enorm hard naar uit om aan dit boek te beginnen. 


Het verhaal begon echt mega goed. Ik was onmiddellijk in het verhaal getrokken en vond het enorm fascinerend om te lezen over het leven in het weeshuis. Ik vond het fijn om meer te weten te komen over Olivia en haar leven. 

Nadat de settings veranderen en Olivia naar Gallant gaat, veranderde het verhaal naar mijn gevoel. De fascinatie voor het verhaal begon weg te ebben, en het verhaal las niet meer zo vlot als voorheen. Dit vond ik wel ontzettend jammer, omdat ik vond dat hij echt goed was gestart. 


Maar na verloop van tijd stond Olivia's personage mij niet meer aan. Hoe ze omging met bepaalde situaties en personages vond ik heel vervelend en het begon mij meer en meer te storen. Dit vond ik heel jammer omdat ik echt hele hoge verwachtingen had van dit boek. 

 

Long story short: Dit boek is spijtig genoeg niets voor mij. 


Over het boek : 

  • Auteur V.E Schwab 
  • Genre: Young Adult Fiction 
  • Thema's: Dood, upside-down, vertrouwen, .. 
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie Datum: 1/03/2022
  • Omvang: 256 pagina's
  • ISBN-Code: 9789022595213
  • Prijs: € 20,00
  • Waardering: * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/gallant-9789022595213