Hamley is jarig - Sandra J. Paul recensie

20-05-2021

Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola.

Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij.

Hamley is Jarig is het eerste boek in een gloednieuwe jeugdreeks. 

Hoe schattig ziet dit boek er wel niet uit?! 'Hamley is jarig' is een overdosis aan schattigheid en humor! Een echte aanrader voor alle kattenliefhebbers, zowel voor jong en oud. 

Het verhaal is heel leuk opgebouwd en heel toegankelijk voor kinderen. Ook worden er heel veel 'moeilijkere' woorden aangehaald en uitgelegd naar wat kinderen beter kunnen begrijpen. Dit maakt het verhaal zowel leuk als leerrijk voor kinderen. Het verhaal is ook leuk opgebouwd zodat alle personages eerst een intreden hebben zodat we kennis met ze kunnen maken. Daarna komt het hele verhaal verder op gang en kunnen we samen op pad met de gekke en schattige Hamley. 

Het verhaal is vergezeld van mooie illustraties die het verhaal ondersteunen en een extra karakter bieden. Zo hebben de beginnende lezertjes een extra steun om het verhaal goed te begrijpen. 

Sandra heeft een geweldige schrijfstijl die zowel jong en oud aan de pagina's van haar boeken gekluisterd kan houden. Ik heb enorm van dit boek genoten en ik kijk al uit naar de volgende boeken in de reeks van Hamley! 

Boek specificaties: 

- Auteur: Sandra J. Paul

- Genre : Kinderboek/ jeugdboek

- Thema's : Katten, dieren, verjaardagvieren,...

- Uitgeverij: Hamley Books uitgeverij

- Publicatie datum: 19/04/2021

- Omvang: 64 pagina's 

- ISBN- Code: 9789464208221

- Prijs: € 9,99

- Waardering: * * * * *