Happyland - Chinouk Thijssen recensie

08-06-2023

In het saaie dorpje Zevenstroom wordt een nieuw pretpark geopend: Happyland. Iedereen is dolblij, maar Bodi en zijn vrienden Jeffrey, Maja en Ayden hebben al snel door dat er iets raars aan de hand is. Het clownsbeeld van het spookhuis lijkt tegen hen te praten en er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen.

Steeds meer jongeren die het pretpark bezoeken, verdwijnen spoorloos. De populairste attractie, de wildwaterbaan, lijkt daar iets mee te maken te hebben. Bodi en zijn vrienden weten dat ze dit mysterie zelf moeten oplossen, want wie zou hen geloven als ze de waarheid over de legende van Zevenstroom zouden vertellen?

Happyland is een griezelig en mysterieus verhaal voor lezers vanaf 9 jaar, door de populaire auteur Chinouk Thijssen. 

Chinouk heeft het weer gedaan! Ze heeft weer een pareltje neergepend, waar ik als een sneltrein door ben gevlogen. 

Ik moet bekennen dat ik eerst niet doorhad dat het boek 9+ was. Ik was vol enthousiasme begonnen met het lezen denkend dat dit een YA boek was. Het is ook echt prima om dit boek als YA te lezen. Ook als volwassenen vond ik dit een geweldig boek om te lezen. Ik heb er enorm van genoten, en zat van begin tot eind op het randje van mijn stoel door de spanning. 

Het verhaal zit echt heel goed in elkaar. De spanning zit er al meteen in vanaf de eerste bladzijde. We krijgen meteen al het gevoel dat er erge dingen staan te gebeuren. Deze spanning bracht me naar het randje van mijn stoel, en op het einde merkte ik dat ik daar nog steeds zat. 

Dit boek is echt een rollercoaster. Ik ben hier als het ware doorheen gevlogen. Het boek is ook geschreven vanuit het standpunt van de kinderen. Dit zorgde ervoor dat het verhaal nog meer dynamiek kreeg en dus ook spannender overkwam. 

De personages zijn naar mijn mening ook echt heel fijn uitgewerkt. Je leest over hen, alsof je hen al je hele leven lijkt te kennen. Het zouden zo je buren kunnen zijn. 


Ik heb onwijs genoten van dit boek en ik hoop er zoals altijd nog veel te kunnen lezen van Chinouk <3


Over het boek: 

- Auteur: Chinouk Thijssen

- Genre: Kinderboek 'thriller'

- Genre: Clowns, pretpark, heks, ... 

- Uitgeverij: Kluitman 

- Omvang: 224 pagina's 

- Publicatie datum: 16/04/2023

- ISBN-Code: 9789020668322

- Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/happyland-9789020668322