Hart voor de zaak - Charlotte De Monchy recensie

10-08-2023

Een nieuwe feelgoodroman die zich afspeelt tussen de glooiende Ierse heuvels

Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega's zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: het overnemen van de fabriek van haar ouders in het kleurloze dorp waar ze is opgegroeid.

Als de eerste gast zich meldt voor de door haar met bloed, zweet en tranen verbouwde luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die geen enkele waardering lijkt te hebben voor de zorgvuldig uitgekozen wollen kleden en de fris geschilderde muren. Laat staan voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt de knappe zoon van de eigenares ineens uit het niets om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.

Dit boek is het perfecte plaatje als voorbeeld voor een feelgood boek. Dit verhaal is zo fijn om te lezen. Het brengt je naar een totaal andere wereld en laat je heerlijk wegdromen. De perfecte ontsnapping aan de realiteit als je het mij vraagt! 

Julia is zo een fijn personage om over te lezen. Ze is ambitieus en energiek. Ze staat vast in het leven en laat niet zomaar over zich heen lopen. Julia durft ook voor zichzelf en voor haar dromen op te komen. Ze volgt steevast haar hart en beleeft veel avonturen op weg naar haar toekomst. 

Ik heb ook enorm genoten van het personage van Scott. Je ziet hem als een verwaande rockster langzaam ontdooien naar een zacht liefhebbend koekje. Zijn charisma brengt je zonder twijfel aan het lachen. 

Wat ik ook enorm fijn vond aan dit boek is dat we niet slechts 1 verhaal volgen. We volgen ook het verhaal van Ivan en George. Ze zijn ongelooflijk schattig samen. 

'Een hart voor de zaak' is voor mij een perfecte feelgood roman om heerlijk bij weg te zweven. Ik hoop in de toekomst nog meer boeken te kunnen lezen van Charlotte De Monchy. 


Over het boek:  

- Auteur: charlotte De Monchy 

- Genre: Roman - Feelgood 

- Thema's: B&B, Rockster leven, liefde, ... 

- Uitgeverij: Boekerij 

- Publicatie datum: 17/01/2023

- Omvang: 382 pagina's

- ISBN-Code: 9789022592991

- Waardering: * * * * 


Hart voor de zaak | Charlotte De Monchy | Romantische & Erotische boeken | 9789022592991 | Standaard Boekhandel