Heks van Vuur en Oorlog - S. Christine recensie

27-10-2020

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld.

Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt...

"Magie is slechts zo duister als de heks die haar gebruikt".

Als je de cover bekijkt roept het direct iets duisters en gevaarlijk op met een mysterieus kantje. Ik was dan ook heel benieuwd naar dit boek.

Een fantasy boek over tieners wordt al gauw afgeschreven als een kinderboek of komt redelijk kinderlijk over. Dit was totaal niet het geval! De auteur heeft een aangename schrijfwijze die helemaal niet kinderlijk overkomt. Dit vond ik heel aangenaam om te lezen en ik merkte dat ik hierdoor ook echt volledig in het boek zat. Ik heb ook snel het gevoel bij Nederlandstalige boeken dat deze kinderlijker overkomen dan dat ze bedoeld zijn, en dan erger ik mij daar ook licht aan. Bij dit boek had ik dat dus totaal niet! Het leest vlot weg en er wordt voor afwisseling gezorgd tussen spanning en entertaining.

Het verhaal zit sterk in elkaar en er is duidelijk gelet op details. Ook het symbool van de heksen komt regelmatig terug en zorgt als het ware voor een leidraad doorheen het verhaal. Het symbool is heel mooi en duidelijk, en wordt ook uitgelegd in het verhaal zelf. Het komt regelmatig terug in het boek en onderscheidt tekst blokken van passages van elkaar.

Mijn favoriete personage is zonder twijfel Alex. Hij lijkt een slechte jongen maar eigenlijk is hij een 'bad boy' met een heel erg zacht en verborgen kantje. Hij heeft een overvloed aan charisma en staat positief in het leven. Hij laat zijn hoofd niet hangen ondanks al het onrecht dat hem wordt aangedaan. Dit vind ik bewonderenswaardig en het geeft extra diepgang aan zijn personage.

Het verhaal zelf zit heel goed in elkaar en bouwt zich langzaam op. De personages worden geleidelijk aan geïntroduceerd zodat de spanning zich langzaam opbouwt, maar waardoor we ook niet overspoeld worden aan informatie. Ik vond het een heel fijn boek en ik heb er enorm van genoten. Ik ben blij dat er een vervolg uitkomt van dit boek en ik kijk er nu al naar uit!! Boekspecificaties

- Auteur: S. Christine

- Genre : Young Adult, Fantasy 

- Thema's : Hekserij, vriendschap, heerschappij

- Uitgeverij: Rebel Books

- Publicatie datum: 11/11/2020

- Omvang: 276 pagina's 

- ISBN- Code: 9789083085005

- Prijs: € 19,85

- Waardering: * * * *


Dankjewel Uitgeverij Rebel Books voor dit geweldige recensie-exemplaar <3