Helderwitte Macht - Cassandra Clare & Wesley Chu recensie

26-08-2021

Het leven van Magnus Bane en Alec Lightwood loopt op rolletjes. Ze wonen samen in een fantastische loft, hun heksenmeesterzoontje Max leert langzaam lopen, en op de straten van New York is het rustig en veilig - zo rustig en veilig als New York kan zijn, in ieder geval.


Tot op een nacht twee oude kennissen hun appartement binnendringen en het machtige Witte Boek stelen. Magnus en Alec moeten noodgedwongen alles laten vallen om het terug te krijgen. Ze volgen de dieven naar Shanghai, schakelen hulptroepen in, en moeten een babysitter regelen.


Ook heeft iemand Magnus neergestoken met een vreemd magisch wapen, en de wond gloeit, dus daar moeten ze zich óók nog druk om maken.

Gelukkig bestaan hun hulptroepen uit Clary, Jace, Isabelle en kersverse schaduwjager Simon. In Shanghai ontdekken ze namelijk dat een nog véél gevaarlijkere dreiging hen opwacht. Magnus' magie is op hol geslagen, en als ze de demonen die de stad overspoelen niet kunnen tegenhouden, zullen ze hen tot de bron moeten volgen - het levensechte rijk van de doden. Lukt het ze om de wereld te redden voordat Max Alecs moeder tot waanzin drijft?

Dankzij Cassandra Clare ben ik gaan houden van lezen. Met haar serie 'The mortal Instruments' is het allemaal begonnen voor mij. Dit pareltje mocht dan ook niet ontbreken in mijn collectie. 

Ik vind persoonlijk dat Helderwitte Macht beter is dan Scharlakend Rode Magie (deel1). Deze had ik vorig jaar in het Engels gelezen, maar ik was een beetje op mijn honger blijven zitten met deel 1. Ik had er meer van verwacht en was licht teleurgesteld. Dit had ik totaal niet nu bij deel 2. Ik vond deel 2 vele aangenamer om te lezen. Ook het verhaal was hier meer op het niveau dat ik van Cassandra Clare gewend ben. 

Ik vind de verhaallijn van Magnus en Alec zo fijn om te lezen. We lezen nog steeds over het beroemde groepje van de Shadowhunters, maar dan vanuit een ander standpunt. Dit werpt fris licht op de hele serie, waardoor het een nieuwe twist is in de Shadowhunters verhaallijn. 

Cassandra Clare is geweldig in het schrijven van fantasy werelden en zeker als het gaat om de Shadowhunters. Niemand kan tippen aan haar schrijfkunsten op dit vlak. Ik vond dit boek meer dan geweldig en dan ook zeker en vast een aanrader aan alle Shadowhunter fans! 

Boek Specifics: 

  • Auteur: Cassandra Clare 
  • Genre: Young Adult, Fantasy 
  • Thema's: Schaduwjagers, engelen, demonen, vampieren, ... 
  • Uitgeverij: Moon Young Adult 
  • Publicatie datum: 2/02/2021
  • Omvang: 382 bladzijden
  • ISBN-Code: 9789048851096
  • Waardering: * * * * 

Dankjewel uitgeverij Moon voor dit fijne recensie-exemplaar <3