Helende Bladeren - Claudia Boon Recensie

03-09-2020

De bewoners van Terram zijn opgegroeid met verhalen over de Kosmosdraak, de god van het universum. Ooit stuurde hij draken om de wereld te creëren en te beschermen. Honderden jaren geleden ging het mis en werd het portaal naar het dodenrijk geopend. Uiteindelijk wisten de draken hem weer te sluiten, maar de duisternis had flinke schade aangericht. Nu de Aardedraken bijna uitgestorven zijn, is alle hoop gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.

Eilika droomt ervan om op avontuur te gaan, de wereld te ontdekken en de draken te ontmoeten. Het blijft echter bij dromen; als meisje uit een boerendorp moet ze trouwen en een gezin stichten. Wanneer ze op een dag een aardedrakenei vindt, wordt alles anders.

Solix wordt een heilige genoemd vanwege zijn aardedrakenmagie. Zijn taak is om de laatste Aardedraak te beschermen. Hoewel hij niet in zijn eigen krachten gelooft, is hij vastbesloten om zijn taak serieus te nemen. Hij wordt flink op de proef gesteld wanneer hij merkt dat Nepheda stervende is.

Aster kan zich nauwelijks haar ouders en haar geboorteland herinneren. Haar belangrijkste regel is: laat niemand jouw magie zien en leid een normaal leven. Als ze op haar tocht een jongen ontmoet, gaat ze twijfelen. Is het wel slim om haar magie verborgen te houden?

Deze drie jongeren zijn de grootste stukken op dit schaakbord en zullen het lot van zowel de draken als van Terram bepalen.

Ik had de kans om deel te mogen nemen aan de blogtour van dit geweldige boek. Nogmaals heel erg bedankt Claudia Boon voor de geweldige kans!

Het was een hele tijd geleden dat ik een boek over draken had gelezen. Door dit boek te lezen merkte ik dat ik dat toch wel heb gemist. Het boek leest vlot en werkt ontspannend. Ik heb genoten van de reis naar Terram. Ik vond het fijn om te lezen dat de draken aanzien werden als goden. Dit had ik nog niet eerder gelezen en maakte het zeker uniek!

Doorheen het verhaal volgen we verschillende verhaallijnen die grotendeels opgesplitst kunnen worden in drie grote delen. Wat de drie grote delen met elkaar gemeen hebben, komen we pas op het einde van het verhaal te weten. Dit maakte het verhaal in het begin min of meer ingewikkeld, maar ook interessant. Ik merkte dat hierdoor mijn interesse enorm gewekt werd waardoor ik spontaan bleef verder lezen. De personages hebben stuk voor stuk een mysterieus kantje, waardoor je heel wantrouwig bent over welk personage je kan vertrouwen en welk niet. Dit zorgt voor subtiele spanning in het boek waardoor je het niet kan wegleggen.

Het verhaal op zich zit goed in elkaar en heeft een opbouwende structuur. Eerst worden de personages voorgesteld alvorens we met hen op avontuur vertrekken. Dit geeft ons een duidelijk over de relatie tussen de personages en hoe het verhaal in grote lijnen zal verlopen. De verhaallijn vind ik een duidelijke meerwaarde aan het boek en dit maakt het ook een echte page turner.

Het boek valt naar mijn mening eerder in de categorie van kinder/jeugdboeken. Dit voor de leeftijd van 13 - 15 jaar. Er zaten geen diepere verhaallijnen in, waardoor we als 'jonge volwassenen' niet echt uitgedaagd werden door het moeilijkheidsniveau. Het boek werkte ontspannend voor mij, en niet echt 'spannend', wat je wel zou verwachten bij een boek vol avontuur. Als jeugdboek vind ik het zeker en vast geslaagd waardoor ik erg uitkijk naar het 2e boek in de serie.

Boekspecificaties:

- Auteur: Claudia Boon

- Genre : Young Adult

- Thema's : Draken, het einde van de wereld, ...

- Uitgeverij: Owl Book Publishing

- Publicatie datum: 14 Augustus 2020

- Omvang: 360 Pagina's

- ISBN- Code: 9789083053806

- Prijs: €17, 49 (e-book: €5,99)

- Waardering: * * * *

Dankjewel Claudia voor dit fijne recensie-exemplaar en de geweldige kans om deel te mogen nemen aan jouw blogtour <3