Het duistere geheim van Lily - Kirsty Ferry recensie

05-05-2023

Actrice Cordelia Beaumont is het zat om de zomer in de stad door te brengen. Dus als de kans zich voordoet, springt ze meteen op de trein om een bezoek te brengen aan Pencradoc, het prachtige landgoed in Cornwall waar haar vriendin Merryn werkt.

Maar al snel wordt Cordy ondergedompeld in de mysterieuze wereld van de Victoriaanse theatersensatie Lily Valentine. Lily was ooit te gast op Pencradoc en samen met kunstenaar Matt Harker ontdekt Cordy dat de actrice meer dan alleen herinneringen heeft achtergelaten. Ze liet ook een schandalig geheim achter... 

Na het leuke eerste deel van deze serie te hebben gelezen, stond ik te popelen om in deel 2 te beginnen. 

Het verhaal heeft nieuwe personages, alsook oude bekende personages die voorkwamen in het eerste deel van de serie. Dit gaf een vertrouwd gevoel, en bracht tegelijkertijd nieuw leven in het verhaal. De personages zijn heel goed uitgewerkt. Ook de bekende personages waren goed herkenbaar vanuit het eerste deel van de serie. 

Ik vond het heel fijn dat dit boek een totaal ander verhaal vertelde, ook al ging het verder over personages uit het voorgaande boek. De victoriaanse theatersensatie blaast nieuw leven in het verhaal. Dit zorgt voor een nieuw mysterie, waardoor je als een sneltrein door het boek heen bent. 


Ik heb enorm genoten van dit boek en ik heb er ook heerlijk bij kunnen wegdromen. 


Over het boek: 

- Auteur: Kirsty Ferry 

- Genre; Roman 

- Thema's: Victoriaans theater, verleden-heden,  liefde, ... 

- Uitgeverij: Dutch Venture publishing

- Publicatie datum: 11/04/2023

- Omvang: 300 pagina's

ISBN-Code : 9789493265523

- Waardering: * * * *