Het geheim van rose - Kirsty Ferry Recensie

20-03-2023

Merryn Burton is blij dat ze naar Cornwall af mag reizen voor haar eerste grote opdracht voor een Londense kunsthandel. Maar zodra ze aankomt bij Pencradoc, een prachtig oud landhuis, beseft ze dat dit niet zomaar een opdracht wordt. Niet alleen is Pencradoc gevuld met fascinerende en mogelijk waardevolle kunstwerken, het is ook eigendom van de gebroeders Penhaligon. Merryns onmiddellijke klik met Kit Penhaligon is nóg een reden waarom alles plotseling een stuk interessanter wordt.
Maar hoe langer Merryn in Pencradoc verblijft, hoe duidelijker het wordt dat het huis een geheim herbergt, en een lang vergeten Rose zou weleens de sleutel kunnen zijn... 

Wow wat een rollercoaster was dit! Ik heb eindeloos genoten van dit boek. Zeker en vast een aanrader als je het mij vraagt. 

Ik vond het verhaal echt super. Ik was al meteen verkocht aan het boek vanaf het begin van het verhaal. Het mysterie wordt direct ingezet, waardoor je meteen wil verder lezen. Het boek roept duizenden vragen op, waardoor je als een sneltrein door het boek gaat. 

Ik vond dit boek echt oprecht intrigerend. Het vleugje bovennatuurlijke zorgt voor extra dimensie in dit boek. Gaandeweg zien we steeds meer het verband tussen het heden en het verleden. Het verleden zoekt een weg naar het heden, en dit brengt het nodige mysterie en de intriges met zich mee. 

Ik vond het personage van Jago het boeiendst. Je ziet hoe de band met zijn broer verslechterd, en hoe hij van binnenuit wordt opgevreten door schuldgevoel. Hij wil er alles aan doen om zijn dierbaren te verzorgen en te onderhouden. Hij heeft het moeilijk om zichzelf open te stellen. Je ziet hem worstelen met de gevoelens die hij niet kan verwoorden. 

De personages van Ellory en Coren vielen me best wat tegen. De 'charme' die ze denken te bezitten vond ik best vervelend aan hen. Maar dit vind ik niet per se iets slecht. Volgens mij was het de bewuste keuze van de auteur om hen zo te laten overkomen. Dus in dat opzicht vind ik het wel zeker geslaagd. 


Over het boek: 

- AuteurKirsty Ferry

- Genre: Roman 

- Thema's: Geesten, liefde, bedrog, kunst

- Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

- Datum van uitgave: 7/02/2023

- Omvang: 297 Pagina's

- ISBN-Code: 9789493265516

- Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/het-geheim-van-rose-9789493265516<br>