Het Kattenmeisje - Nico De Braeckeleer recensie

01-05-2020

Groene Klauwen

Cato is een bijzonder meisje: ze kan zichzelf in een kat veranderen en ze kan met dieren praten. Wanneer er olie wordt geloosd in de gracht in het bos, gaat zij samen met haar dierenvrienden op onderzoek uit. Tjup, een van de eendjes die in de gracht leeft, is er slecht aan toe. Al snel komt Cato het bedrijf op het spoor dat de vuile olie loosde. Maar voor ze de politie kan waarschuwen, wordt ze plots betrapt...

Het Kattenmeisje is een jeugdboekenserie over Cato, een meisje dat zichzelf kan veranderen in een kat en dat met dieren kan praten. Dit is het eerste boekje in de gloednieuwe reeks.

Nico De Braeckeleer en Frieda Van Raevels werkten al samen aan de succesvolle serie Manon op de Manege. Met Het Kattenmeisje brengen ze een coole, grappige reeks boordevol dieren, vriendschap en avontuur, en met een tikkeltje magie.

Ik heb enorm genoten van dit boek! Het is een boek dat ik graag wou lezen als ik klein was. Zo jammer dat hij toen nog niet bestond. Maar wat een prachtig en een leuk verhaal. Ik vond het geweldig om te lezen, zelfs voor volwassenen.

Cato is een kattenmeisje, een meisje dat in een kat kan veranderen. Dit vind ik geniaal! Het is een verhaal boordevol fantasie en humor! Welk kind wil nu niet graag in een ander dier veranderen? Cato neemt de lezer graag mee op avonturen. Ze beleeft verschillende avonturen samen met haar dierenvriendjes. Ze weet steeds in de problemen te komen, maar dankzij haar superkracht als kattenmeisje weet ze zich er steeds weer uit te krijgen.

Het boek haalt verschillende thema's aan waar kinderen uit kunnen leren zonder dat ze het doorhebben. Het boek haalt thema's aan zoals: 'bijzonder zijn', gescheiden ouders hebben, zorgen voor het milieu, zorgen voor dieren,... Met andere woorden is het een heel leuk en leerrijk boek.

Het is een heerlijk boek vol fantasie en humor waar je van het begin tot einde in meegezogen wordt. Spanning en humor wisselen elkaar af. Een uitstekende combinatie voor jonge lezers en dierenliefhebbers. Kinderen gaan dit meer dan geweldig vinden. Het is een boek dat ik keer op keer zou herlezen als ik een kind zou zijn. Een dikke aanrader voor beginnende lezers en dierenliefhebbers!


  • Auteur: Nico De Braeckeleer
  • Genre: Kinderboek
  • Thema's: Natuur, milieubewust zijn, dieren, liefde, vriendschap
  • Uitgeverij: Baeckens Books
  • Publicatie datum: 15 april 2020
  • Omvang: 124 pagina's
  • Waardering: * * * *

Dankjewel Baeckens Books voor dit prachtige recensie exemplaar <3