Het Magische Meer - Rani De Vadder Recensie

16-12-2021

Het tweede jeugdboek van deze succesvolle jonge auteur. 

Wanneer de tweelingzus van Fie heel erg ziek wordt, komt ze in een coma terecht. Maar volgens Fie ligt Minne in een diepe slaap, waar ze zonder de hulp van Fie niet meer uit zal geraken. Samen met haar vriend Alex reist Fie in haar dromen naar de magische wereld, Withaven, die door de tweelingzussen werd gemaakt.


Tijdens de reis krijgen de vrienden hulp van verschillende wezens, waardoor zowel Fie als Alex ervan overtuigd raken dat ze Minne echt kunnen redden. Maar als ze op het kwaad stuiten dat Minne in zijn greep houdt, lijkt een oplossing wel heel ver weg.

Wat een prachtige cover! Een ware streling voor het oog en een mooie aanwinst voor de boekenkast als je het mij vraagt. Als je ook dieper let op de details zie je dat het meisje het gezichtje heeft van Rani De Vadder. Dit vind ik echt onwijs leuk en dit geeft het boek zeker nog een extra touch! 


Dit verhaal is meer dan prachtig. Ikzelf was helemaal verdiept in het verhaal. Ik vond het zo geweldig en mooi geschreven. De fantasie die de kinderen hebben is zo mooi en oprecht. Wat ik ook geweldig vind is dat de fantasie die de kinderen hebben ook echt op kind niveau is, zoals een kind zou redeneren. Het haalt moeilijke thema’s aan voor kinderen en gaat er op een creatieve en fantastische manier mee om! 


Het verhaal is zo mooi en pakkend tegelijkertijd! Het laat je verschillende dingen tegelijkertijd voelen! Je wordt meegesleurd in het verhaal van begin tot einde. En laat ik even zeggen dat ik het toch ook als volwassene dit onwijs spannend en leuk vond!


Dit is een kinderboek dat ik zelf graag had gelezen als ik klein was! Rani heeft weer eens bewezen dat ze zich in verschillende genres thuis voelt. Ze heeft een geweldige fantasie waarmee ze prachtige kinderboeken tot realisatie brengt!


Ik zou dit verhaal kunnen blijven lezen! Zelfs als volwassene!


Boek Specificaties:

  • Auteur: Rani De Vadder
  • Genre: Jeugdboek
  • Thema's: Fantasiewereld, heksen, trollen, coma, zusterliefde
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Publicatie datum: 8/11/2021
  • Omvang: 222 Bladzijden
  • ISBN-Code: 9789464208528
  • Prijs: €17,50
  • Waardering


 Dankjewel uitgeverij Hamley Books dat ik mocht deelnemen aan deze blogtour <3