Het mes van de sluipmoordenaar - Sarah J. Maas recensie

17-08-2020

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf...

Ik had een paar jaar geleden 'The Assassins blade' als eens gelezen in de Engelstalige versie. Ik vond het boek goed, maar ik leek er toen niet volledig in te kunnen komen. Ik vond dit jammer omdat er zoveel lof is over de serie. Daarom heb ik besloten om de serie een nieuwe kans te geven met de nieuwe release van de Nederlandstalige versie van 'The Assassins Blade' genaamd 'Het mes van de sluipmoordenaar'.

En wat ben ik blij dat ik die beslissing genomen heb. Ik heb het boek in een sneltempo uitgelezen. In tegenstelling tot een paar jaar geleden zat ik nu wel volledig in het verhaal en ging ik er helemaal in op. Ik had geen besef van tijd en ruimte meer buiten het boek. Ligt dit aan de Nederlandstalige versie, de hype of iets anders? Geen idee maar ik vond het boek zo veel beter dan toen!

Het personage van Celeana is een power-vrouw, die vecht voor wat ze wil en ze laat niets in haar weg staan. Ze is de beruchtste sluipmoordenaar en is gevreesd in heel het koninkrijk. Ze lijkt op het eerste gezicht steenkoud vanbinnen, maar naarmate we haar beter leren kennen zien we het ijslaagje rond haar hart smelten en af en toe laat ze de muur die ze rond haar heeft gebouwd zakken. Zo krijgen we een beter zicht op haar karakter en wie ze echt is. Ze is meer dan alleen Adarlan's moordmachine, ze is en blijft ook een mens met een gevoel.

Het verhaal is goed opgebouwd en bestaat uit meerdere kleine verhalen die een beeld schetsen van Celeana en de wereld waarin ze leeft. Ze heeft het niet gemakkelijk en moet knokken voor haar plaats in de moordenaars gilde. Ze is dan wel Adarlan's grootste trots, maar niet iedereen beziet haar zo. Ze moet haar reputatie hooghouden en terwijl het gevaar om de hoek is.

Het boek zit vol spanning en plot-twists die je vasthouden van begin tot einde.Boek Specificaties:

  • Auteur: Sarah J. Maas
  • Genre: Young Adult
  • Thema's : Vrijheid, slavernij, Sluipmoordenaars.
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum: Juli 2020
  • Omvang: pagina's: 416 pagina's
  • ISBN : 9789022590638
  • Prijs: € 20,00 (E-book: €12,99 )
  • Waardering: * * * *


Dankjewel Lannoo en Boekerij voor dit fantastische recensie exemplaar <3