Het Negende Huis - Leigh Bardugo recensie

19-11-2020

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor - de leider van Het negende huis - verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Ik had heel hoge verwachtingen voor dit boek. Hij ziet er ook echt prachtig uit. De zijkanten zijn echt prachtig! Volledig bedrukt met slangen die over de zijkanten heen kruipen. Een echte streling voor het oog. Ik kon dan ook niet wachten om in dit prachtexemplaar te beginnen!

Ik was niet echt laaiend enthousiast tijdens het lezen. Ik geraakte precies niet in het verhaal. Het begon raar, en ik snapte totaal niet wat de bedoeling van dit verhaal was en waar het heen ging. Dit gevoel is jammer genoeg voor mij niet weggegaan tijdens het lezen.

Het verhaal op zich is goed geschreven en heel erg gedetailleerd. De scènes zijn heel levendig beschreven en het lijkt alsof je zelf ook in het tafereel bent. Je kan het je perfect inbeelden aan de hand van de beschrijvingen die je krijgt van de schrijfster.

Het personage van Alex is vreemd, er hang een 'air' rond haar die ik niet goed kan thuisbrengen en kan beschrijven. Het gebeurt weinig dat ik het hoofdpersonage niet leuk vind, maar dat had ik bij dit boek wel. Ik vind haar redelijk onaangenaam en met momenten heel ego centristisch. Ik kon me niet in haar standpunt verplaatsen, waardoor het verhaal ook niet bij mij naar binnen kwam.

Korte samenvatting: Het verhaal is 'oke' als je het mij vraagt, maar ik kon me er persoonlijk niet in vinden. De ruimtes en scènes zijn wel goed beschreven wat maakt dat je een goed beeld hebt op de passages in het verhaal.


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Leigh Bardugo
  • Genre : Fantasy
  • Thema's : geesten, gaven, vertrouwen, ..
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum: 31/08/2020
  • Omvang: 448 pagina's
  • ISBN- Code: 9789022590652
  • Prijs: € 22,99
  • Waardering: * *

Dankjewel Lannoo voor dit recensie exemplaar <3