Het onzichtbare leven van Addie LaRue - V.E. Schwab recensie

18-05-2021

Een schitterend, genre-overstijgend verhaal voor de fans van Sarah J. Maas en Veronica Roth, maar ook van Audrey Niffenegger en Diana Gabaldon

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent...

Ik wil al een tijdje de schemering- trilogie lezen van V.E Schwab, maar ik heb er tot nu toe nog niet echt de kans voorgehad. Toen ik deze prachtige cover van haar nieuwe boek zag voorbijkomen, zag ik dit als een uitgelezen kans om in het boek te duiken. De omslag ziet er echt mooi en gedetailleerd uit. Maar ik hou persoonlijk nog meer van het boek zelf zonder het 'Dustjacket'. Het boek ziet mooi hemelsblauw met een gouden kat erop. Ik moet toegeven dat dit een van de mooiste exemplaren in mijn boekenkast is, zonder twijfel!

Ik was vol enthousiasme begonnen in het boek. Het begon eerder mysterieus, wat mijn aandacht onmiddellijk trok, waardoor ik heel nieuwsgierig was om verder te lezen. Het verhaal bleef voor mij eerder bij het mysterieuze, en ik had het gevoel dat de sensatie na een tijdje verdween. Het verhaal begon langdradig te worden voor mij en ik had moeite om mijn concentratie bij het verhaal te houden. Het mysterie was voor mij weg, en ik vind het jammer om te zeggen, maar dit is voor mij niet meer teruggekomen.

Het verhaal op zichzelf was wel heel goed geschreven! Het boek leest op zich wel heel fijn en de personages zijn ook heel mooi opgebouwd. Ik vond dat ik de pijn van het personage echt kon voelen, de emoties die ze ervaarde, kwamen wel goed binnen. Ook de scène beschrijving zat goed in elkaar waardoor ik wel een heel goede voorstelling kon maken van de tijd en ruimte die in het boek voorkwamen.

Lang verhaal kort: Het verhaal was heel goed geschreven, maar het heeft mij persoonlijk niet omvergeblazen. Ik had er persoonlijk meer van verwacht, en vond het jammer genoeg toch niet echt mijn ding.


Boek specificaties:

- Auteur: V.E. Schwab

- Genre: Fantasy

- Thema's: Oneindige leven, Goed en kwaad, ...

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 10/02/2021

- Omvang: 576 bladzijden

- ISBN- Code: 9789022593738

- Prijs: € 24,99

- Waardering: * * *