Het Oog van de Wereld - Robert Jordan Recensie

21-04-2022

In het ooit zo vredige Emondsveld breken roerige tijden aan. Verre geruchten van grote gebeurtenissen in de buitenwereld werpen hun donkere schaduw over het dorpje. En daar blijft het niet bij. De komst van vreemdelingen brengt grote veranderingen mee - veranderingen die onomkeerbaar zijn en die het leven van alle betrokkenen voorgoed overhoop zullen halen. Er moet iets gebeuren, zoveel is duidelijk.

Vijf jonge Emondsvelders vertrekken van huis en haard om de veranderingen te stoppen. Maar dan worden ze het middelpunt van een vernietigende reeks gebeurtenissen die de
wereld in heftige beroering zal brengen...

Ik keek enorm uit naar dit boek! In de fantasy wereld wordt het vaak vergeleken met Game Of Thrones, wat maakte dat ik laaiend enthousiast hiervoor was. 

Het verhaal op zichzelf zit wel goed in elkaar. Alleen vond ik het persoonlijk heel erg moeilijk om in het verhaal te komen. Het is best langdradig met heel veel hoofdstukken. Er zijn veel hoofdstukken met heel veel details, waarin er eigenlijk niets spectaculair gebeurt. Dit maakt het heel langdradig en soms was naar de saaie kant. Het zorgt ervoor dat het boek ook niet zo vlot leest, waardoor ik soms ook mijn concentratie en motivatie verloor. De schrijfstijl is ook vrij sober en droog geschreven, wat het voor mij nog een tikkeltje moeilijker maakte om het verhaal te lezen. 

De verhaallijn op zich zit wel goed in elkaar eens je het door hebt. De personages zijn goed uitgewerkt waardoor het verhaal wel goed ondersteund wordt. 

Lang verhaal kort: Ik vond het boek niet slecht, alleen niet zo mijn ding. Het is redelijk langdradig wat het voor mij moeilijk maakte om er doorheen te komen. Het verhaal zit wel goed in elkaar, maar je moet er wel voor zijn. 


Over het boek: 

  • Auteur: Robert Jordan
  • Genre: Fantasy 
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff Fantasy 
  • Publicatie datum: 26/10/2021  
  • Reeks: Het rad des tijds - 1
  • ISBN-Code: 9789024597437
  • Prijs: €17,50
  • Waardering: * * *