Het verdwenen woud - Matthew X. Dyer Recensie

19-09-2023

Het Verdwenen Woud is een spannende young adult fantasy-roman van Nederlandse bodem, een episch avontuur in een fascinerende wereld.

Op Nomos, een wereld vol zwevende eilanden, veroorzaakt de 15-jarige Sascha een serie steeds heftigere rampen. En dat doet hij met opzet. Zijn acties brengen de hele samenleving tot aan de rand van de afgrond. Een samenleving die nog kampt met de gevolgen van een mysterieuze explosie die eeuwen geleden de mensheid bijna wegvaagde. Maar niemand weet dat Sascha met zijn onbezonnen acties vecht tegen een groter gevaar dan Nomos ooit heeft gekend. Om zijn wereld te redden onderneemt de jongen een gevaarlijke reis en onthult een groot geheim.

De cover lijkt op het eerste zicht niet echt in verband te staan met de titel. Dit zorgt voor wat mysterie omtrent het verhaal. Je nieuwsgierigheid wordt gelokt om eraan te beginnen.


Je wordt meteen in het verhaal getrokken. De adrenaline giert doorheen het verhaal vanaf pagina 1. Dit wekte toch best mijn interesse. Toch vond ik het best moeilijk om in het verhaal te kunnen komen. De wereldopbouw is naar mijn mening soms niet echt geheel duidelijk. Dit zorgde voor mijn gevoel voor verwarring. Daardoor begon mijn enthousiasme jammer genoeg wat af te nemen naar het verhaal toe.

Hoewel ik moeite had om doorheen het verhaal te komen, vond ik wel dat de schrijver best een aangename schrijfstijl had. Zijn manier van verwoording en beschrijving was naar mijn gevoel aangenaam om te lezen.

Het verhaal heeft naar mijn gevoel zeker en vast wel potentie, maar het is niet echt voor mij weggelegd jammer genoeg.

Over het boek:

- Auteur: Matthew X. Dyer

- Genre; Fantasy

- Uitgeverij: Iceberg books

- Publicatie datum: 10 november 2022

- Omvang: 480pagina's.

- ISBN Code: 9789083167695

- Waardering: * * *