Hoe vermoord ik mijn familie - Bella Mackie recensie

29-08-2023

Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven. 

Dit boek heeft me toch veel vragen en vreemde blikken van omstaanders bezorgd. Hoe vermoord ik mijn familie is best een veelbesproken boek de laatste tijd. Ik heb veel goede als minder goede commentaren erover gehoord. Mijn interesse was gewekt en ik heb dit boek een kans gegeven. 


Het boek begon heel erg goed. Ik werd meteen in het verhaal gesleurd. Mijn interesse in het personage werd meteen gewekt. Het is onmoglijk om niet mee te leven met het hoofdpersonage. Ze brengt het beeld van onschuldige jonge volwassene die verstoten is door haar vader. Het boek heeft in het begin best een gevoelige noot. Hoewel ze heel duidelijk uitlegt hoe ze iedereen om het leven brengt. Ze verklaard haar beweeg redenen en hoe ze haar plannen effectief tot uitvoering brengt. 

Hoewel ik het boek best interessant vond, vond ik de schrijfstijl mij net iets minder liggen. De schrijfstijl zelf kwam op mij vrij monotoom en apathisch over. Dit zorgde ervoor dat mijn interesse toch net iets minder begon te worden bij de helft van het boek. Op dit moment wordt het verhaal ook best wat langdradiger naar mijn mening.  Op dit moment moest ik toch best mijn best doen om mijn aandacht erbij te houden. Met momenten dacht ik zelfs even om het verhaal gewoon aan de kant te leggen. 

Ik heb flink doorgebeten en ben aan het einde van het boek geraakt. Daar werd ik toch echt even van mijn stuk geblazen. Wat een einde! Ik ben er nog steeds niet goed van. Dat zag ik nu toch echt niet aankomen! 


Over het boek: 

- Auteur: Bella Mackie

- Genre: New Adult

- Thema's: ouders, verlies, moord, ... 

- Uitgeverij: The House Of Books 

- Publicatie datum: 6/06/2023

- Omvang: 382 pagina's

- ISBN-Code: 9789044366587

- Waardering: * * *