Hof Van Zilvere Vlammen- Sarah J. Maas recensie

03-06-2021

Het langverwachte vierde deel van de internationale bestsellerserie Hof van doorns en rozen

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie - en genezing - in elkaars armen.

Lees ook uit deze serie:

Hof van doorns en rozen
Hof van mist en woede
Hof van vleugels en verwoesting
Hof van ijs en sterren
Hof van zilveren vlammen

Wauwie!!! Eindelijk het lang verwachte vierde deel! Ik was ontzettend blij toen ik hoorde dat er eindelijk een nieuw deel zou uitkomen van deze geweldige serie! Ik kon dit pareltje dan ook zeker niet aan mij laten voorbijgaan. Ik heb er nog steeds geen seconde spijt van gehad.

Wat een gigantisch boekje. Maar zeker en vast de moeite waard om te lezen. Ik heb dit  boek in een redelijk snel tempo uitgelezen, ook al heeft het meer dan 600 pagina's. Ik zat onmiddellijk in het verhaal en ik merkte dat ik het boek niet meer kon wegleggen. Ik werd wakker met het boek in mijn hoofd en ik ging ook slapen met het boek nog steeds in mijn gedachten.

Ik vond het onwijs fijn om dit boek vanuit het standpunt van Nesta te lezen en niet zozeer vanuit het standpunt van Feyre. Ik vond het een heel aangenaam vervolg van de serie en naar mijn mening de perfecte afsluiting hiervan. Ik vond Nesta's personage al geweldig vanaf de voorgaande boeken, maar dit verhaal heeft me toch echt wel omver geblazen. Haar emoties zijn zo puur en rauw. Ze verslinden haar compleet, en Sarah J. Maas weet hoe ze dit perfect moet verwoorden om dit in elke cel van de lezer te laten voelen.

Het politieke gebabbel uit dit verhaal vond ik net ietsje minder interessant dan in de voorgaande boeken. De strijd die ze moesten voeren in de vorige boeken vond ik sensationeler tegenover de strijd in dit verhaal. Voor de rest vond ik het verhaal echt geweldig! Ook de relatie tussen Cassian en Nesta krijgt een nieuwe dimensie en dit vond ik ook heel leuk om te lezen. Niemand kan een relatie zo beschrijven zoals Sarah J. Maas dit kan. Alweer een knap staaltje schrijfwerk, als je het mij vraagt.

  • Auteur: Sarah J. Maas
  • Genre: Fantasy
  • Thema's: Liefde, rouwen, verder gaan, vriendschap, oorlog voeren, ...
  • Uitgeverij: Van Goor
  • Publicatie datum: 11/02/2021
  • Omvang: 627
  • ISBN-Code: 9789000376360
  • Prijs: € 22,99
  • Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij Lannoo voor dit fantastische recensie exemplaar <3