Huis van aarde en bloed - Sarah J. Maas recensie

23-03-2020

"Through Love all is possible"

Bryce Quinlan is van de ene dag op de andere alles kwijt. Haar leven stort in elkaar als half Fae hoort ze nergens bij. Niet bij de mensen, niet bij de Fae, ... De stad waarin ze woont Crescent City wordt opgeschud door een aantal verschrikkelijke moorden waarvan ze de dader niet kunnen vinden. Bryce wordt gevraagd om mee te zoeken naar de schurk die de hele stad terroriseert samen met huurmoordenaar Hunt. Ze staat op het punt heel wat ontdekkingen te doen, ... Maar is ze wel klaar voor de waarheid? Kan ze deze wel aan? 

Ik keek er al geruime tijd naar uit om in dit prachtexemplaar te beginnen. Want zeg nu eerlijk hoe prachtig is deze cover?! Ik was dan ook super blij toen hij aankwam en ben er gelijk in begonnen. 

Ik vond het een fijn boek om te lezen, maar ik was er niet van omvergeblazen. Ik had hele hoge verwachtingen bij het nieuwe boek van Sarah J. Maas, maar het was niet zo fantastisch als ik gehoopt had. Het verhaal zit echter goed in elkaar, maar ik had meer verwacht van DE fantasy schrijfster van dit moment. 

I wasT. Ik vond het in het begin ook moeilijk om te volgen, waardoor ik opnieuw ben begonnen met pen en papier naast mij om gaande weg te noteren. Door te noteren kwam ik meer in het boek. Maar toch overtuigde het me net niet genoeg om me helemaal kwijt te geraken in het boek. Ik geraakte niet voor de 100% in het verhaal en dat vind ik best jammer. 

De verhaallijn wordt heel langzaam opgebouwd, en miste soms wat spanning vooral naar het midden van het boek toe. Ik geraakte precies niet door het midden van het boek. Het einde was een explosie van spanning en plottwists, wat het boek toch beter maakte. 

De personages zijn zeer goed beschreven en zijn een echt pluspunt voor het verhaal. Ook wil ik even een shoutout doen naar de 'emotionele pagina's ' in het boek. Deze bliezen mij gewoon omver. Ik zat letterlijk te wenen bij deze passages. Mijn hart heeft het niet overleefd op deze momenten. De tranen stroomde letterlijk over mijn wangen. Het is een hele kunst om zo'n passages te schrijven waardoor ik het boek een extra sterretje heb gegeven hiervoor. 

Korte samenvatting, het was een fijn boek om te lezen, ook al heeft het mij niet omvergeblazen. Het heeft mij zeker geraakt en dat apprecieer ik wel aan een boek! 


  • Auteur: Sarah J. Maas 
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Moord, detective, vertrouwen  
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum: Maart 2020
  • Omvang: 934 pagina's 
  • Waardering: * * * *