Huis van lucht & adem - Sarah J. Maas recensie

01-06-2023

Het tweede deel uit de nieuwe, razend populaire serie van bestsellerauteur Sarah J. Maas

Crescent City – een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven.

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

Ik was vol goede moed begonnen aan dit tweede deel van de Crescent-city serie. Ik vond het eerste deel heel fijn, ook al heb ik deze na tot in de helft gelezen te hebben, opnieuw moeten beginnen om te kunnen volgen. Het is naar mijn mening een beetje ingewikkeld, maar mits de goede focus en een notitie boekje met de personages en de termen, ging het prima. 

Het begin van dit boek vond ik echt fantastisch! Ik zat meteen middenin het verhaal en ik ging hier als een sneltrein doorheen. Naarmate het boek vorderde nam deze sensatie voor mij geleidelijk aan wat af. Ik ondervond dat ik meer mijn best moest doen om mijn gedachten erbij te houden. Ik heb me toch wel door het grootste deel van het boek moeten worstelen. Ik merkte dat mijn focus ook vaak minderde en dat het verhaal mij minder aansprak tegenover het eerste boek. 

Het verhaal zelf zit wel goed in elkaar. Ook de personages vind ik geweldig goed uitgewerkt! De wereldopbouw is meer dan fantastisch. Niemand kan een wereld opbouwen in een verhaal zoals Sarah J. Maas dat kan. 


Over het boek: 

- Auteur: Sarah J. Maas

- Genre: Fantasy/ Fiction

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 15/02/2022

- Omvang: 512 pagina's 

- Serie: Crescent city serie deel 2

- ISBN-Code: 9789022589694

- Waardering: * * * https://www.standaardboekhandel.be/p/huis-van-lucht-adem-9789022589694