Iene Miene Mutte - M.J. Arlidge recensie

18-03-2021

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden... 

Ik wou al een tijdje mijn lees-genre wat uitbreiden. En dat voornamelijk met het thriller genre. Ik zag ‘Iene Miene Mutte’ een aantal keer verschijnen op Bookstagram, en hij werd mij ook warm aanbevolen door Bookishcrimes. Ik kon dit pareltje dan ook niet aan mij laten voorbijgaan. 

Ik vind de juiste woorden zelfs niet om dit boek te beschrijven. WOW, dit boek was echt zo geweldig! Dit heeft me zeker warm gemaakt voor het thriller genre. Ik kan al niet wachten om de rest van de serie te vervolledigen. De verhaallijn zit goed in elkaar en je blijft de pagina’s in een sneltempo omslaan om meer te weten te komen en de zoektocht verder te zetten naar de dader. Het verhaal begint heel spannend en mysterieus, waardoor direct je interesse gewekt word. 

Het verhaal is ook heel expliciet geschreven en laat niet veel aan de verbeelding over. Sommige scènes kunnen best pittig zijn, maar dat geeft naar mijn mening net dat tikkeltje meer aan het verhaal. Dit geeft het boek extra karakter, en maakt dat het ook intenser en mysterieuzer wordt. Het zorgt ervoor dat je het verhaal niet kan loslaten, waardoor je pagina na pagina blijft omslaan. 

Hoofdpersonage Helen Grace is heel geheimzinnig, en geeft ons slechts een beperkte kijk in haar leven. Ze leidt een eenzaam bestaan en laat mensen niet gauw in haar kaarten kijken. Haar personage intrigeerde mij enorm, omdat je uit bepaalde handelingen en situaties kon zien, dat Helen Grace een zwaar verleden met zich meedraagt. Ze houdt dit erger goed verborgen, waardoor we in het begin er enkel het gissen naar hebben, wat dat ook kan zijn. Ze is een DIE-HARD politie agente die alles doet voor haar job en voor de mensen die haar lief zijn. Dat maakte haar personage naar mijn mening zo bewonderenswaardig. 

Ik heb enorm genoten van dit boek en ik kan zeker geen genoeg krijgen dan dit verhaal. Ik kijk al uit naar de volgende boeken in de serie! 


Boek Specificaties: 

  • auteur: M.J. Arlidge
  • Genre: Thriller 
  • Thema’s: Boetedoening, opoffering, jeugdtrauma’s
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum:  2/02/2016
  • Omvang: 384 Pagina’s 
  • ISBN-Code: 9789022576229
  • Prijs: € 7,50
  • Waardering: * * * *