In Het Vervloekte Hart - Rima Orie Recensie

03-11-2022

Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid.

Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen.
Als Priya op een dag de kans krijgt om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta - het grootste militaire fort van het land - grijpt ze die met beide handen aan. Een plek in Kuwatta zou een nieuw leven voor Priya kunnen betekenen. En alles is beter dan haar leven in Disin.
Tot haar verbazing blijken haar krachten in Kuwatta als gave in plaats van als vloek te worden beschouwd. Ze ontmoet er andere bloedkinderen, allemaal met hun eigen krachten, en wordt getraind om mee te kunnen vechten in de guerillaoorlog tegen de kolonisten die Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat er zich ook een groot gevaar in het vervloekte hart van Kuwatta zélf schuilhoudt...
Trigger warning
Dit boek bevat inhoud die door lezers als schokkend ervaren kan worden, zoals: emotionele mishandeling, (kinder)moord, marteling, menselijke experimenten, verminking, racisme, discriminatie, buitensporig geweld en oorlogsgeweld.

Spannend en vernieuwend.

Dit is het eerste boek dat ik van Rima orie lees, en ik moet bekennen dat ik het echt geweldig vond!

Ik vond het hoofdpersonage priya heel interessant om te lezen. Ze is 'the chosen one' zonder zich ernaar te gedragen. Ze toont enorm veel moed door in opstand te komen tegen haar moeder en voor zichzelf op te komen.

Haar zus Ishani vond ik dan weer minder aangenaam om te lezen. Voor haar is alles vanzelfsprekend en rekent erop dat iedereen doet wat zij wil. Haar personage stond mij minder aan, maar dat was eigenlijk wel een goede bijdragen aan het verhaal.

Rima orie heeft een heel aangename schrijfstijl die je meteen in het verhaal sleurt en je niet meer loslaat.

Dit verhaal is bijzonder vernieuwend en fascinerend tegelijkertijd.

Ook de editie is meer dan prachtig Wie houdt er nu niet van prachtige stenciled edges ?


Over het boek:

  • Auteur: Rima Orie
  • Genre: Ya - Fantasy
  • Thema's: Chosen one, familie, vervloekt,...
  • Uitgeverij: Moon
  • Publicatie datum: 13/06/2022
  • Omvang: 446 pagina's
  • ISBN-Code: 9789048857234
  • Prijs: € 21,99
  • Waardering: * * * *