Jack en Beer - Dawn Coulter - Cruttenden recensie

25-04-2020

Jack en Beer waren beste vrienden. Ze deden alles samen. Ze gingen overal samen heen.

Maar op een dag.... Verdween Beer opeens.

Een prachtig verhaal over liefde, verlies en de draad weer oppakken. Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Jack en zijn geliefde beer. 

Wat een prachtig verhaal! Ik heb enorm van het verhaal genoten en ik vond het zo ontroerend. Een prachtig kinderboek dat kinderen op een speciale manier leert omgaan met het verlies van iets of iemand dierbaar. Het verhaal is heel ontroerend, doordat Jack ondanks zijn grote verlies nog steeds aan andere kinderen en mensen denkt. Dit vind ik een mooie eigenschap om aan kinderen mee te geven. Op deze manier kunnen kinderen ook stilstaan bij het feit dat er sommige kinderen of mensen zijn die het niet gemakkelijk hebben.

Het verhaal geeft mooi weer hoe Jack met het autisme spectrum omgaat, en nog altijd in eerste plaats aan andere denkt dan aan zichzelf. Wetende dat dit verhaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, heeft mij erg ontroerd. Ik vond het zo mooi! En ik hoop dat Jack zijn beer ooit heeft teruggevonden.

De tekeningen zijn echt prachtig! Ze zijn mooi geïllustreerd met zachte kleuren. De tekst staat ook mooi verdeeld over de pagina's en bij elke tekening hoort een stukje tekst. De tekst is goed en gemakkelijk geschreven voor kinderen, wat het gemakkelijk maakt om het verhaal op leuke wijze voor te lezen.

  • Auteur: Dawn Coulter-Cruttenden
  • Genre : Kinderboek
  • Thema's : Autisme, verlies, opstaan en verdergaan
  • Uitgeverij: Baeckens
  • Publicatie datum: 2020
  • Omvang: 32 pagina's 
  • Waardering: * * * * *

Dankjewel Baeckens Books voor dit prachtige recensie exemplaar ! ! !