Kartonnen Sterren - Seren J. Smedts recensie

05-11-2020

Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.

Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.

Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

Dit was vast en zeker een 'ugly cry alert'. Zo mooi geschreven en zo pakkend!

Dit boek is een prachtig debuut van Seren J. Smedts bij Hamley Books. Het verhaal is prachtig geschreven en heel ontroerend.

Je wordt meteen in het verhaal gesmeten, en het lijkt ook alsof je zelf mee in het verhaal zit. We volgen Liv en zien de wereld door haar ogen. We zien hoe Liv een heel lief, braaf meisje is dat haar mannetje probeert te staan in de moeilijke wereld. Ik vond Liv een heel aangenaam personage en ik merkte dat ik persoonlijk ook veel gemeen met haar had. We hebben eenzelfde manier van denken waardoor ik haar ook heel goed leek te begrijpen. Dit zorgde ervoor dat ik het verhaal niet meer kon wegleggen. Ik heb het in een mum van tijd uitgelezen.

De emoties worden heel goed beschreven, waardoor ze ook echt binnenkomen. Je voelt wat Liv voelt en wat ze doormaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik redelijk wat geweend heb met een bepaald passage in het boek. Ik heb het boek moeten wegleggen om even te bekomen zelfs. Ook haar schrijfstijl is heel aangenaam! Het komt helemaal niet kinderlijk over, en als je de leeftijden zou weglaten of wegdenken van de personages, zou je zelfs niet doorhebben dat ze zo jong zijn.

Ik weet niet of Seren dit zo bedoeld heeft, maar ik merkte wel een aantal levenslessen in het verhaal. Ze komen subtiel aan bod, maar je leert er wel uit. Dit vind ik heel mooi en ze laten je ook stilstaan bij de kleine dingen in het leven. Heel inspirerend en ontroerend tegelijkertijd.

Lang verhaal kort: Dit verhaal was gewoonweg prachtig! Een van de beste boeken dat ik dit jaar al heb gelezen. Heel erg bedankt Seren om mij mee te nemen in je verhaal! Ik vind het buitengewoon prachtig en ik hoop nog veel van je te mogen lezen in de toekomst.


Boek specificaties:

- Auteur: Seren J. Smedts

- Genre : Young Adult

- Thema's : Vriendschap, scheiding, vergeven,...

- Uitgeverij: Hamley Books

- Publicatie datum: 12/10/2020

- Omvang: 275 Pagina's

- ISBN- Code: 9789463967471

- Prijs: € 18,99

- Waardering: * * * * *