Koninkrijk der bruggen - Danielle L. Jensen Recensie

21-03-2023

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara's thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

Het verhaal begon mega spannend. Ik zat vanaf pagina 1 in het boek. Lara's personage maakte het hele verhaal fascinerend van in het begin. Je krijgt direct een fijn gevoel bij haar personage. Ze lijkt alles goed te willen doen voor haar volk en is een echte power vrouw. 

Haar enthousiasme en toewijding naar haar eigen volk toe is bewonderenswaardig als je ziet wat ze er allemaal voor opoffert. Ook het personage van de prins vond ik best fijn om te lezen. Hij heeft zijn hart op de juiste plaats en probeert zijn volk zoveel mogelijk te beschermen. 

Na een tijdje vond ik het verhaal wel wat trager lezen. De spanning was met momenten even gaan liggen, waardoor het verhaal naar mijn mening net iets langdradiger overkwam. 

De plottwists op het einde maakten me helemaal gek en hebben ervoor gezorgd dat ik de laatste delen dan weer als een sneltrein heb uitgelezen.


Over het boek: 

- AuteurDanielle L. Jensen

- Genre: Fantasy 

- Thema's: Koninkrijk, leiderschap, ...

- Uitgeverij: Boekerij 

- Omvang: 446 Bladzijden 

- Publicatie datum: 22/04/2022

- ISBN-Code: 9789022595220

- Waardering * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/het-koninkrijk-der-bruggen-9789022595220<br>