Lady Kitty's Fortuinlijke Zoektocht -Sophie Irwin Recensie

27-09-2022

Het trouwseizoen gaat beginnen - en Kitty Talbot heeft geen minuut te verliezen om een rijke man aan de haak te slaan

Engeland, 1818. Als Kitty Talbot drie maanden voor haar bruiloft aan de kant wordt gezet, ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Zonder een fortuin om de schulden van haar overleden, gokverslaafde vader af te betalen, zullen Kitty en haar zusjes financieel geruïneerd zijn.

Maar Kitty is strijdlustig, dus binnen twee weken verlaat ze het platteland en is ze op weg naar misschien wel het gevaarlijkste slagveld van Engeland, de Londense society. Het doel is simpel: vind binnen drie maanden een zeer vermogende vrijgezel die de Talbots kan redden van de armoede.

Hoewel Kitty bepaald niet getalenteerd of verfijnd is, is ze vastberaden om voor haar zussen een fortuin binnen te halen. Ze is genadeloos en manipulatief, en weet dat ze risico zal moeten nemen. Wie ze echter niet voorzien heeft, is Lord Radcliffe. Hij is de oudere broer van de fantastisch rijke Archibald de Lacy en ziet Kitty voor wat ze is: een zelfzuchtige fortuinzoeker. Hij wil haar plannen koste wat het kost in de war schoppen. Maar langzaam komt hij erachter dat Kitty misschien wel minder onuitstaanbaar is dan hij dacht.

Dit boek bracht zoveel Bridgerton-Vibes boven. 

Ik had enorm veel respect voor Lady Kitty. Het is een onwijs moeilijke opgave om op zo een jonge leeftijd te moeten zorgen voor jongere zussen. Zeker als ze daarbovenop nog eens een schuldsaldo hebben van hun ouders. Ze laat de moed niet zakken en gaat actief aan de slag om een goede partner te vinden om voor haar zussen en zichzelf te kunnen zorgen. 


Hoewel ik enorm veel respect had voor wat ze meemaakte, vond ik haar personage niet zo aangenaam. Ze was té veel bezig met het financiële, waardoor ze heel onaangenaam overkwam. Ze heeft geen oog voor de mannelijke partners, maar ze ziet ze eerder als geldbuidel. Dit vond ik niet zo fijn om te lezen. De manier waarop ze omgaat en denkt over hen vind ik vrij egoïstisch en dat stootte me toch even tegen de borst. 

Het verhaal zelf zat naar mijn mening wel goed in elkaar. Het zit boordevol intriges en drama wat er wel voor zorgt dat het lekker vlot wegleest. De schrijfstijl van de schrijfster is ook heel aangenaam en niet onnodig ingewikkeld geschreven. Je krijgt direct de Bridgerton-Vibes te pakken, waardoor je helemaal kunt wegzinken in het boek. 


Over het boek: 

  • Auteur: Sophie Irwin
  • Genre: Roman
  • Thema's: Trouwen, schulden, zusterliefde, ... 
  • Uitgeverij: Boekerij / Lannoo 
  • Publicatie Datum: 24/06/2022
  • Omvang: 346 Pagina's
  • ISBN-Code: 9789022596470
  • Prijs: € 20,99
  • Waardering: * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/lady-kittys-fortuinlijke-zoektocht-9789022596470


Dankjewel uitgeverij Lannoo/ Boekerij voor dit fijne recensie-exemplaar <3