Levenslang - Harlan Coben recensie

09-05-2023

In deze adembenemende thriller zet de meester van het hedendaagse thrillergenre zijn traditie van ongekende spanning en onverwachte wendingen voort

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek... en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Ik merk tegenwoordig dat ik sterker aanleun naar de thrillers en romans. Toen ik levenslang van Harlan Coben voorbij zag komen, kon ik niet anders dan deze te lezen. De cover sprak me onmiddellijk aan en door de flaptekst te lezen (ja heel uitzonderlijk voor mij, ik heb weldegelijk de flaptekst op voorhand gelezen) wist ik zeker dat dit verhaal beslist iets voor mij zou zijn.

Je wordt meteen in het verhaal gesleurd, hoewel het in het begin vrij rustig wordt opgebouwd. In het begin probeerde ik af en toe nog een aantal dingen te noteren bij het boek. Dit doe ik soms bij boeken, dit maakt het voor mij gemakkelijker om recensies te schrijven achteraf, of omdat het verhaal dan beter in mijn hoofd blijft zitten. Maar naarmate het verhaal sterker op gang kwam, vergat ik zelfs om notities te nemen. Het wordt een echte rollercoaster en eenmaal hij op gang komt is er geen stoppen meer aan. Je zit echt aan het boek gekluisterd. Je wil de waarheid te weten komen. Ik heb dit boek op een dag en een half uitgelezen. Wat voor mij toch vrij snel is, want ik ben niet zo een snelle lezer. Maar dat verklaart wel dat het verhaal wel heel goed in elkaar zit als ik er zo snel doorheen vlieg. Het zit boordevol spanning en raadsels. Je kan het boek gewoon niet meer aan kant leggen eens je de eerste pagina hebt omgeslagen.

Het personage van David vond ik heel aangenaam om te lezen. Hij wil alles doen om zijn zoon terug te zien. Zijn vechtlust en drang om zijn zoon terug te zien geven een hart aan dit verhaal, en maakte het naar mijn mening nog net dat tikkeltje beter. 


Over het boek: 

- Auteur: Harlan Coben 

- Genre: Thriller 

- Thema's: Gevangenis, onschuld, vertrouwen, complot, ... 

- Uitgeverij: Boekerij 

- Publicatie datum: 22/03/2023

- Omvang: 382 pagina's

- ISBN-Code: 9789022593721

- Waardering: * * * ¨*


https://www.standaardboekhandel.be/p/levenslang-9789022593721