Lore - Alexandra Bracken Recensie

26-04-2022

Elke zeven jaar is het tijd voor de Agon: een week waarin negen Griekse goden als straf voor een vroegere opstand een week lang als stervelingen op aarde moeten leven. Ze worden opgejaagd door de afstammelingen van oude helden, die allemaal staan te popelen om in die week een god te doden en zo hun goddelijke macht en onsterfelijkheid over te nemen. Er zijn nog maar een paar oorspronkelijke Griekse goden over, en de nieuwe Agon staat op het punt te beginnen.

Lore Perseus zwoer om nooit meer aan een Agon mee te doen nadat haar hele familie was uitgemoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak tegen de moordenaar, nu een god, weggedrukt. Maar als de volgende jacht losbarst in New York City, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriend van wie Lore dacht dat hij dood was, en Athene, een van de laatste oorspronkelijke goden, die nu ernstig gewond is.

De godin biedt een alliantie aan tegen hun gezamenlijke vijand: als ze samenwerken, kunnen ze wraak nemen op de moordenaar van haar familie en de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar Lores beslissing om zich weer bij de jacht aan te sluiten als afstammeling van Perseus, zal een dodelijke prijs hebben. Welke god en welke held zal ditmaal de Agon overleven? 

Ik keek enorm uit naar dit prachtige boek. Griekse mythologie heeft mij altijd al aangesproken, dus ik keek hier dan ook enorm naar uit. De cover is ook heel fijn afgewerkt en deze prachtige hardcover heeft ook een heel mooie gelimiteerde editie versie! 

De setting zit er al meteen goed in en zorgt ook direct dat de lat heel erg hoog ligt voor de rest van het verhaal. Je wordt meteen in het verhaal gesleurd en het begint als een rollercoaster. Ik was meteen verkocht aan het verhaal en kon er maar geen genoeg van krijgen. 

Na een tijdje nam dit gevoel voor mij af. De schrijfstijl van de auteur lag mij ook net iets minder. Het verhaal lijkt soms wat chaotisch geschreven. Ik heb vaak een stukje moeten teruglezen omdat ik het gevoel had dat ik een deeltje had gemist. Het verhaal is onnodig ingewikkeld gemaakt waardoor het iets trager gaat lezen. Ik heb me soms door bepaalde stukken moeten worstelen om verder te geraken in het verhaal. 

Het verhaal concept zelf zit heel goed in elkaar en is wel heel goed en gedetailleerd uitgewerkt. De wereldopbouw is heel doordacht uitgewerkt en de personages zijn heel herkenbaar vanuit de mythologie. De personages zijn ook heel aangenaam om te lezen. De plottwists zijn naar mijn mening ook wel heel sterk uitgewerkt. Er waren plottwists die ik ook helemaal niet zag aankomen, waardoor ik oprecht verbluft was van het verhaal. 


Lang verhaal kort: Ik vond het wel een fijn boek om te lezen, maar ik heb me er toch af en toe echt wel moeten doorworstelen. De schrijfstijl van de auteur lag mij minder, maar het verhaal vond ik wel zeer goed uitgewerkt. 

Over het boek: 

  • Auteur: Alexandra Bracken 
  • Genre: Young Adult/ Fantasy
  • Thema's: Griekse mythologie, dodelijk spel, jacht
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Publicatie datum: 29/10/2021 
  • Omvang: 572 bladzijden 
  • ISBN-Code: 9789463492843
  • Prijs: €24,99
  • Waardering: * * * 

Dankjewel uitgeverij Blossom Books voor dit fijne recensie-exemplaar <3